Doktorima iz RS draža Federacija BiH nego “Srbija”

Ljubiša Ćosić @YouTube

Da se od nematerijalnih stvari ne može živjeti, te da za uspješan posao nije dovoljna samo namjera ili zgrada određenog imena, možda najbolje pokazuje primjer bolnice iz Istočnog Sarajeva, u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpka (RS).

Gostujući u programu “BHRT“-a, gradonačelnik Istočnog Sarajeva je ponovo ukazao na problem odlaska kadrova bolnice “Srbija” iz ovog grada.

Tako smo od Ljubiše Ćosića, prvog čovjeka ovog dijela RS, samo dobili potvrdnu informaciju da je izgradnja nove zgrade bolnice zapravo riješila samo infrastrukturni problem, ali ne i onaj osnovni, koji se događa već godinam, a to je problem odlaska doktora i ostalog medicinskog kadra iz entiteta RS.

“Za nas je Kanton Sarajevo – Njemačka”

“Naši doktori su i prije odlazili da rade na područje Kantona Sarajevo. Razlika u platama postoji, jer su u Sarajevu doktori plaćeniji nego u RS“, kazao je između ostalog gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ćosić je najavio da će grad na čijem je čelu u narednim godinama izdvajati sredstva za angažovanje doktora specijalista, koje bolnica “Srbija” nema, s ciljem pomoći i rješavanju ovog problema.

Vezane vijesti

Najveći interes Hrvatske je imati BiH što prije u Evropskoj uniji

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova u vladi Republike Hrvatske, stigao je jučer u dvodnevnu posjetu…

“Ne dao Bog da nam dođe Čović” u Predsjedništvo BiH

Akademik, prof. dr. Suad Kurtćehajić, predsjednik “Bosanske akademije nauka i umjetnosti” (BANU) i odnedavni član Socijaldemokratske partije (SDP)…

“Ona će biti prva žena član Predsjedništva BiH”

U povodu godišnjice osnivanja “Zajednica žena HDZ-a BiH – Kraljica Katarina Kosača”, danas je u Vitezu održan prigodni…
Total
1
Share