Doktorima iz RS draža Federacija BiH nego “Srbija”

Ljubiša Ćosić @YouTube

Da se od nematerijalnih stvari ne može živjeti, te da za uspješan posao nije dovoljna samo namjera ili zgrada određenog imena, možda najbolje pokazuje primjer bolnice iz Istočnog Sarajeva, u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpka (RS).

Gostujući u programu “BHRT“-a, gradonačelnik Istočnog Sarajeva je ponovo ukazao na problem odlaska kadrova bolnice “Srbija” iz ovog grada.

Tako smo od Ljubiše Ćosića, prvog čovjeka ovog dijela RS, samo dobili potvrdnu informaciju da je izgradnja nove zgrade bolnice zapravo riješila samo infrastrukturni problem, ali ne i onaj osnovni, koji se događa već godinam, a to je problem odlaska doktora i ostalog medicinskog kadra iz entiteta RS.

“Za nas je Kanton Sarajevo – Njemačka”

“Naši doktori su i prije odlazili da rade na područje Kantona Sarajevo. Razlika u platama postoji, jer su u Sarajevu doktori plaćeniji nego u RS“, kazao je između ostalog gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ćosić je najavio da će grad na čijem je čelu u narednim godinama izdvajati sredstva za angažovanje doktora specijalista, koje bolnica “Srbija” nema, s ciljem pomoći i rješavanju ovog problema.

Vezane vijesti

“Marinko Čavara je čuvao Federaciju BiH da radi”

Održavši danas sjednicu Predsjedništva stranke, HDZ BiH je ponovo između ostalog osudio američke sankcije predsjedniku Federacije BiH i…

“Putin potpuno hladnokrvo i brutalno podržava secesiju u BiH”

Tokom današnje rasprave u Bundestagu o Bosni i Hercegovini (BiH) mogli su se čuti mnogobrojni stavovi o stanju…

Christian Schmidt: “BiH je još jedan korak bliže Evropi u infrastrukturnom smislu”

Nakon obustave letova zbog aktuelne pandemije virusa korona, niskotarifna kompanija “Wizz Air” odlučila je nastaviti letove na relaciji…
Total
1
Share