Doktorima iz RS draža Federacija BiH nego “Srbija”

Ljubiša Ćosić @YouTube

Da se od nematerijalnih stvari ne može živjeti, te da za uspješan posao nije dovoljna samo namjera ili zgrada određenog imena, možda najbolje pokazuje primjer bolnice iz Istočnog Sarajeva, u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpka (RS).

Gostujući u programu “BHRT“-a, gradonačelnik Istočnog Sarajeva je ponovo ukazao na problem odlaska kadrova bolnice “Srbija” iz ovog grada.

Tako smo od Ljubiše Ćosića, prvog čovjeka ovog dijela RS, samo dobili potvrdnu informaciju da je izgradnja nove zgrade bolnice zapravo riješila samo infrastrukturni problem, ali ne i onaj osnovni, koji se događa već godinam, a to je problem odlaska doktora i ostalog medicinskog kadra iz entiteta RS.

“Za nas je Kanton Sarajevo – Njemačka”

“Naši doktori su i prije odlazili da rade na područje Kantona Sarajevo. Razlika u platama postoji, jer su u Sarajevu doktori plaćeniji nego u RS“, kazao je između ostalog gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ćosić je najavio da će grad na čijem je čelu u narednim godinama izdvajati sredstva za angažovanje doktora specijalista, koje bolnica “Srbija” nema, s ciljem pomoći i rješavanju ovog problema.

Vezane vijesti

Najniža plaća u FBiH će zapravo “narasti” na 717 KM mjesečno

Iako je u medijima već ranije najvljivano da će najniža plaća u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) od…

Skandal: Bh. političari ne znaju pročitati rimske brojeve

Za sve one koji to nisu učili u školi, rimski brojevi predstavljaju brojevni sistem koji služi za predstavljanje…

Čović “upozorio” njemačke političare da poštuju Ustav BiH

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i aktuleni predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, obratio se danas pismom predsjednici…
Total
0
Share