“Džamija je odlučila da se izabere Komšić u Predsjedništvo BiH”

Milorad Dodik @hrt.hr

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a gostovao je večeras u centralnom Dnevniku “HRT”-a, u razgovoru koji je unaprijed bio sniman, ali je ekskluzivno objavljen u glavnoj večernjoj informativnoj emisiji u susjednoj Hrvatskoj.

“‘Čelnik bosanskih Srba‘ prijeti da će zabraniti djelovanje državnog suda i tužilaštva BiH na teritoriji Republike Srpske, te preuzeti ovlasti za imenovanje sudija i tužilaca”, navodi se između ostalog u najavnom opisu Dodikovog intervjua za “HRT”-ov Dnevnik u 19 sati.

Srbi i Hrvati su ljuti

Govoreći između ostalog o izbornom zakonu, i svemu onome što isti donosi u izboru političkih predstavnika u BiH, Dodik je kazao da su “dva konstitutivna naroda s pravom ljuta, a to su Srbi i Hrvati“.

“Dovede se čovjek, Komšić, kaže džamija ‘izaberite njega’ i džamija ga izabere. Tačno onoliko glasova koliko treba da se pobijedi autentičan hrvatski predstavnik“, tvrdi Dodik, navodeći da “muslimani imaju taj komoditet i mogu to uraditi“.

Dodik ponovo o muslimanima

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda smatra da upravo takav način izbora “nije fer prema Hrvatima, te im treba pomoći da izaberu svog autentičnog prestavnika“.

“Dakle, izborni zakon je za njih (op.a. muslimane) treći entitet, a ja mislim da bez trećeg entiteta nema nikakve BiH“, zaključio je na kraju Dodik.

Vezane vijesti

“Stanje u BiH očito nije loše, jer se narod ne buni”

I više je nego očito da aktuelno stanje u Bosni i Hercegovini najviše odgovara političarima na vlasti koji,…

“HDZ BiH može blokirati izbore u tri kantona gdje je na vlasti”

Generalni sekretar SDA Halid Genjac govorio je danas o reformi Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini u svijetlu…

“Bakir Izetbegović ne želi da Hrvat zapovijeda specijalnom policijom”

Trakavica oko izbora direktora Federalne uprave policije (FUP), kao i većine drugih državnih službenika u Bosni i Hercetovini,…
Total
1
Share