Ezan sa džamija kao moguća smetnja Vučiću i Dodiku dok drže govore u Prijedoru!?

Aleksandar Vučić posjetio Srbac u BiH @YouTube

Od glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Prijedor, ali i drugih imama, jučer je zatraženo da ne puštaju ezan u periodu između 17 i 22 sata. Informaciju su, navodno usmenim putem, uputili lokalna policija, ali i Dragoslav Kabić, predsjednik lokalnog odbora SNSD-a, stranke na vlasti u ovom gradu.

Nakon što su prijedorski imami zatražili da im se pismenim putem dostavi zvanično obrazloženje zbog čega ne bi trebali učiti ezan u vrijeme ikindije i akšama, niko im se više nije javljao. U prijedorskoj Gradskoj džamiji, za “Faktor” je potvrđeno da je ezan, kao i obično, proučen u vrijeme svih jučerašnjih namaza.

Zbog Vučića i Dodika!?

Kao mogući razlog ovakve namjere, lokalnih policijskih i političkih predstavnika vlasti u Prijedoru, “Faktor” navodi obilježavanje stradanja Srba tokom hrvatske vojno-redarstvene akcije “Oluje” na glavnom gradskom trgu, gdje su se kao govornici, između ostalih, pojavili srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, te Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Podsjetimo, Prijedor je grad u kojem je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu ubijeno 3.176 civila nesrpske nacionalnosti. Među ubijenim bilo je i 102 djece, kojoj nikada nije izgrađeno spomen-obilježje uprkos višegodišnjem insistiranju porodica ubijenih i udruženja žrtava. Najveći koncentracioni logori i masovne grobnice, među kojima je Tomašica, bili su na teritoriji Prijedora.

Vezane vijesti

“Šta je to predsjednik Čović uradio da ruši Bosnu i Hercegovinu”

Lidija Bradara, delegatkinja u Domu naroda BiH iz reda hrvatskog naroda (HDZ BiH), komentarisala je nedavnu rezoluciju koja…

Dvoje mladih obavljalo namaz na ulazu u mostarski tržni centar

Iako je i ranije bilo ovakvih slučajeva širom Bosne i Hercegovine, društvenim mrežama širi se još jedna snimka…

Jelena Trivić pobjeđuje Milorada Dodika

Prema posljednjim podacima koje je objavila Partija demokratkog progres (PDP), kandidatkinja ove stranke za predsjednika entiteta Republike Srpske…
Total
0
Share