“Fadil” Višković: Nije struja poskupila, nego ima najnižu cijenu u regionu!?

Radovan Višković @YouTube

Koliko političari mogu otići daleko sa svojim izjavama uvjeravajući prvo sebe, pa onda i sve ostale da je nešto “jedino ispravno samo kako to oni kažu”, možda najbolje opisuje današnja izjava premijera Vlade entiteta Republika Srpska (RS).

Opravdavajući sve izvjesnije povećanje cijene električne energije u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, entitetski premijer Radovan Višković je kazao da se “mora priznati da je to najniža cijena ne samo u BiH nego i u regionu“.

“Takmičenje” entitetskih premijera

Međutim, upravo ovo Viškovićevo hvalisanje vjerovatno neće biti nikakvo opravdanje, jer će cijene električne enregije zasigurno rasti, pa će time biti i veći račun i iznos koji trebaju platiti privredni subjekti u entitetu RS.

Činjenica da je struja u RS najjeftinija u regionu neće ništa pomoći onima koji moraju u 2022. godini plaćati više novca za utrošenu električnu energiju.

Ova Viškovićeva izjava možda bi se mogla staviti čak i u rang izjave premijera Vlade FBiH Fadila Novalića koji je prije nekoliko mjeseci izjavio da “jestivo ulje nije poskupilo 37% posto, nego ga možete kupiti za 37% manje“.

 

Vezane vijesti

Za sedmo dijete u Mostaru porodiljna naknada od 10 hiljada KM

Pomalo nestvarno zvuči podatak koji je danas stigao iz Mostara, a koji govori o tome koliko novca će…

Dodik spomenuo Schmidta, Putinov simultani prevodilac opsovao “je*ote”

Tokom jučerašnjeg razgovora predsjednika Rusije Vladimira Putina sa članom Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Miloradom Dodikom, na…

Schmidt nazvao glupim Dodikove secesionističke poteze

Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH), komentarisao je danas odluku koju je nametnuo…
Total
2
Share