“Fadil” Višković: Nije struja poskupila, nego ima najnižu cijenu u regionu!?

Radovan Višković @YouTube

Koliko političari mogu otići daleko sa svojim izjavama uvjeravajući prvo sebe, pa onda i sve ostale da je nešto “jedino ispravno samo kako to oni kažu”, možda najbolje opisuje današnja izjava premijera Vlade entiteta Republika Srpska (RS).

Opravdavajući sve izvjesnije povećanje cijene električne energije u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, entitetski premijer Radovan Višković je kazao da se “mora priznati da je to najniža cijena ne samo u BiH nego i u regionu“.

“Takmičenje” entitetskih premijera

Međutim, upravo ovo Viškovićevo hvalisanje vjerovatno neće biti nikakvo opravdanje, jer će cijene električne enregije zasigurno rasti, pa će time biti i veći račun i iznos koji trebaju platiti privredni subjekti u entitetu RS.

Činjenica da je struja u RS najjeftinija u regionu neće ništa pomoći onima koji moraju u 2022. godini plaćati više novca za utrošenu električnu energiju.

Ova Viškovićeva izjava možda bi se mogla staviti čak i u rang izjave premijera Vlade FBiH Fadila Novalića koji je prije nekoliko mjeseci izjavio da “jestivo ulje nije poskupilo 37% posto, nego ga možete kupiti za 37% manje“.

 

Vezane vijesti

Cvijanović prihvatila održavanje vježbe OSBiH sa NATO snagama

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uslovila je davanje saglasnosti za održavanje vježbe sa NATO snagama održavanjem slične zajedničke…

Za razliku od Dodika, snage EUFOR-a “ne smetaju” Mladenu Ivaniću

Mladen Ivanić, počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), govorio je danas na panelu posvećenom sigurnosti na Zapadnom Balkanu…

Što više entiteta, a što manje države Bosne i Hercegovine

Komentarišući sastanak entitetskih vlada (FBiH i RS), koji je održan 8. juna u Banjaluci, predsjednik bh. entiteta Republike…
Total
0
Share