“Fadil” Višković: Nije struja poskupila, nego ima najnižu cijenu u regionu!?

Radovan Višković @YouTube

Koliko političari mogu otići daleko sa svojim izjavama uvjeravajući prvo sebe, pa onda i sve ostale da je nešto “jedino ispravno samo kako to oni kažu”, možda najbolje opisuje današnja izjava premijera Vlade entiteta Republika Srpska (RS).

Opravdavajući sve izvjesnije povećanje cijene električne energije u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, entitetski premijer Radovan Višković je kazao da se “mora priznati da je to najniža cijena ne samo u BiH nego i u regionu“.

“Takmičenje” entitetskih premijera

Međutim, upravo ovo Viškovićevo hvalisanje vjerovatno neće biti nikakvo opravdanje, jer će cijene električne enregije zasigurno rasti, pa će time biti i veći račun i iznos koji trebaju platiti privredni subjekti u entitetu RS.

Činjenica da je struja u RS najjeftinija u regionu neće ništa pomoći onima koji moraju u 2022. godini plaćati više novca za utrošenu električnu energiju.

Ova Viškovićeva izjava možda bi se mogla staviti čak i u rang izjave premijera Vlade FBiH Fadila Novalića koji je prije nekoliko mjeseci izjavio da “jestivo ulje nije poskupilo 37% posto, nego ga možete kupiti za 37% manje“.

 

Vezane vijesti

“NATO zajedno sa muslimanima… To sigurno ne može dovesti do ničega dobrog”

Nakon što je Jens Stoltenberg u svom pismu ministrici vanjskih poslova BiH, Biseri Turković, naveo da će “NATO…

“To nije pametno”: Čović prijeti Bošnjacima zbog “Hrvata na kantonalnim listama”

Predsjedništvo HDZ-a BiH još uvijek nije odredilo kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, iako su…

“Turska uvijek nastoji ojačati BiH kao državu i unaprijediti njenu ekonomiju”

“Turska podržava stabilnost Bosne i Hercegovine i njene napore da ojača kao država i ekonomski razvoj”, rekao je…
Total
2
Share