FBiH: Pet dana izolacije za osobe ranije pozitivne na virus korona?

Goran Čerkez @YouTube

Kako je ovaj trend već određeno vrijeme prisutan u mnoštvu država zapadnog svijeta, očito su nadležni i u Bosni i Hercegovini počeli razmišljati otome kako se efikasno prilagoditi aktuelnoj situaciji sa pandemijom virusa korona.

Tako smo od Gorana Čerkeza, pomoćnika ministra zdravstva u Vladi FBiH, danas mogli čuti informaciju kako će Krizni štab na sutrašnjem zasjedanju razmatrati mogućnost smanjivanja izolacije za osobe koje su ranije bile pozitivne na virus korona.

Svaki drugi testirani – zaražen

“U igri su dva prijedloga – pet ili sedam dana. Sutra ćemo vidjeti koliko se tu može još nešto učiniti”, kazao je Čerkez, dodajući kako je evidentan rast udjela pozitivnih osoba među testiranim, koji se trenutno kreće oko 45 posto.

Pomoćnik ministra zdravstva u Vladi FBiH najavio je da bi se već početkom sljedećeg mjeseca moglo očekivati smanjenje broja novozaraženih, čime bi se situacija sa virusom korona mogla početi dijelom stabilizovati.

Vezane vijesti

Washington: Ovaj čovjek je prava prijetnja Balkanu

Sjedinjene Američke Države (SAD) su osudile pozive prosrpskog i proruskog lidera Srba u Bosni i Hercegovini (BiH) Milorada…

Milanoviću preporučujem Dodika, jer obojica isto rade “od jutra do mraka”

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) odbacio je danas tvrdnje kako se na njega vrši…

Hrvatska će nakon izbora raskinuti Dejtonski mirovni sporazum!?

Nakon što budu održani 2. oktobra, Opšti izbori u Bosni i Hercegovini donijet će mnoštvo nepoznanica za tri…
Total
0
Share