FBiH: Pet dana izolacije za osobe ranije pozitivne na virus korona?

Goran Čerkez @YouTube

Kako je ovaj trend već određeno vrijeme prisutan u mnoštvu država zapadnog svijeta, očito su nadležni i u Bosni i Hercegovini počeli razmišljati otome kako se efikasno prilagoditi aktuelnoj situaciji sa pandemijom virusa korona.

Tako smo od Gorana Čerkeza, pomoćnika ministra zdravstva u Vladi FBiH, danas mogli čuti informaciju kako će Krizni štab na sutrašnjem zasjedanju razmatrati mogućnost smanjivanja izolacije za osobe koje su ranije bile pozitivne na virus korona.

Svaki drugi testirani – zaražen

“U igri su dva prijedloga – pet ili sedam dana. Sutra ćemo vidjeti koliko se tu može još nešto učiniti”, kazao je Čerkez, dodajući kako je evidentan rast udjela pozitivnih osoba među testiranim, koji se trenutno kreće oko 45 posto.

Pomoćnik ministra zdravstva u Vladi FBiH najavio je da bi se već početkom sljedećeg mjeseca moglo očekivati smanjenje broja novozaraženih, čime bi se situacija sa virusom korona mogla početi dijelom stabilizovati.

Vezane vijesti

Radončićeva odluka koja će “srušiti” Bakira Izetbegovića

Nakon današnje sjednice Predsjedništva “Saveza za bolju budućnost BiH” (SBB) iz ove stranke dolazi odluka kojom će na…

“Ukrajina neće ići putem Bosne i Hercegovine, i ne treba nas porediti sa njima”

Zamjenik šefa kabineta (OP) ukrajinskog predsjednika Igor Zhovkva uvjeravao je u intervjuu za lokalne medije da ta država…

Dodik “naredio” asfaltiranje puteva u Gacku

Predsjednik bosanskohercegopvačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik danas je boravio u posjeti opštini Gacko na istoku Hercegovine,…
Total
1
Share