Govedarica: “Višković preko posrednika molio Novalića da ne kupuje HET”

Vukota Govedarica @YouTube

Iako se zaista može primjetiti da je priča oko dokapitalizacije Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) u entitetu Republika Srpska (RS) odjednom utihnula, navodno jer je iz Vlade RS demantovan način prodaje obveznica ove elektroenergetske kompanije, opozicija u ovom dijelu BiH ima drugačije informacije.

Ono na što se najviše sumnja u opozicionim krugovima u RS jeste “slučajno” sazivanje zajedničke sjednice Vlade RS i Vlade FBiH baš u vrijeme dok je priča oko dokapitalizacije HET-a i postala aktuelna.

Previše slučajnosti

Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a, ide čak i korak dalje tvrdeći da su “posrednici iz krugova bliskih predsjedniku Vlada RS Radovanu Viškoviću odlazili ‘na noge’ Fadilu Novaliću, premijeru Vlade FBiH su Sarajevo, s molbom da ne kupuje dionice HET-a kako je najavio“.

Kako Elektroprivreda BiH odjednom ima novac za HET, a nema za rudare

“Ako Novalić prihvati poziv za održavanjem zajedničke sjednice, ostaje samo da se nadamo da ustupci koje će zbog sveukupne situacije Višković morati da pravi neće biti na štetu RS i njenog naroda“, zaključio je Govedarica.

Vezane vijesti

Bez saglasnosti Željke Cvijanović američki avioni nisu mogli letjeti iznad BiH

Mladen Bosić, poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, komentarisao je nedavna…

“Građani RS bi mogli zatražiti raspuštanje Ambasade SAD u BiH”

Komentarišući aktuelna saopštenja iz ureda Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu…

Predsjednici više stranaka iz RS na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Biti godinama politički aktivan u bilo kojoj državi svijeta znači i unaprijed biti spreman suočiti se sa svim…
Total
0
Share