Govor ekavicom iritira stanovnike Sarajeva, Zenice, Tuzle, Mostara, Bihaća…

Đorđe Radanović @YouTube

Đorđe Radanović, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, komentarišući jučerašnji napad na dvojicu državljana Srbije u Mostaru, kada je jedan od njih teško povrijeđen prilikom pada niz stepenice, kazao je da se “svaki mjesec dešavaju napadi na Srbe iz Srbije koji dolaze u FBiH”.

Govor ekavicom u FBiH iritira stanovnike Sarajeva, Zenice, Tuzle, Mostara, Bihaća, što ljudi iz Srbije moraju znati jer postoji mogućnost da budu napadnuti ili im budu oštećena vozila ako su registarske oznake Srbije, ili ako nose majice sa ćiriličnim natpisima“, kazao je za “Srnu” Radanović.

Opasne Radanovićeve izjave

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH navodi da je opšta pojava od 1995. godine da su na udaru automobili sa srbijanskim registarskim oznakama.

“Srbi u bošnjačkim kantonima se nakon mraka zaključavaju u kuće i ne izlaze van tokom noći”

“Tu nije riječ samo o huliganima, već je riječ o opštoj pojavi u FBiH i njihovom odnosu prema svemu što podsjeća na ćirilicu, srpstvo i pravoslavlje“, tvrdi Radanović, dodajući između ostalog, na kraju svog intervjua, da svaki građanin FBiH, bilo da je Bošnjak ili Hrvat, “razmišlja da su Srbi, Srbija, pravoslavlje i ćirilica – neprijatelji”.

Vezane vijesti

“Mirko Šarović se krio u zamrzivaču tokom rata”

Sudeći prema izjavama pojedinih političkih predstavnika u Bosni i Hercegovini (BiH), izbori kao da će se održati već…

“Prijateljstvo i trajna veza naših domovina, Bosne i Hercegovine i Srbije”

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, čestitao je danas Aleksandru Vučiću na njegovoj izbornoj pobjedi na jučerašnjim predsjedničkim i…

EU je javno neutralna, ali tajno pomaže Dodiku i Čoviću

Reuf Bajrović, predsjednik “Američko-evropske inicijative”, govorio je večeras o ulozi Evropske unije (EU), odnosno njenih predstavnika u kreiranju…
Total
0
Share