“HDZ BiH može blokirati izbore u tri kantona gdje je na vlasti”

HDZ BiH @Wikipedia

Generalni sekretar SDA Halid Genjac govorio je danas o reformi Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini u svijetlu nedavno neuspješno završenih pregovora u Neumu, na kojima su učestvovali i međunarodni posrednici.

Poseban osvrt Genjac je dao na sve ono što u izmjenama Iznornog zakona zahtijeva HDZ BiH u periodu koji je iza nas, odnosno na njihovom isključivom zahtijevu “teritorijalizacije etničkog principa”.

Genjac čak smatra da je moguć pokušaj spriječavanja ili bojkot oktobarskih izbora, uz napomenu da HDZ BiH to može uraditi sam ili u koordinaciji sa Miloradom Dodikom.

ZHK, K10 i PK

“Ipak, smatram da Dodiku bojkot izbora ne odgovora, jer svi ostali politički faktori u entitetu RS žele izbore“, dodao je Genjac.

Visokopozicionirani član SDA dodaje da HDZ BiH ipak može bojkotovati ili blokirati izbore u tri kantona u kojima je na vlasti i onda bismo imali problem kako tretirati izbore na kojima Hrvati nisu glasali“, zaključio je Genjac, uz napomenu da bi u tom slučaju “neko trebao reagovati“.

Vezane vijesti

Zoran Milanović, “član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda”

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, koristi baš svaku priliku da komentariše stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini (BiH),…

Pozitivne promjene u Bosni i Hercegovini su moguće

“Ne znam da li ste primijetili, ali nešto čudno (u pozitivnom smislu) se dešava u posljednje vrijeme”, napisao…

“O čemu razmišljaš Milorade kada uveče legneš i ostaneš sam sa svojim mislima”

Očito vidno ohrabren velikom pobjedom na nedavnom referendumu o njegovom opozivu, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obratio se aktuelnom…
Total
0
Share