I Sebija Izetbegović je pogledala snimak ubistva Nizame Hećimović

Sebija Izetbegović @Facebook

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), te zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), na svom je Facebook profilu jučer komentarisala ubistva iz Gradačca od 11. augusta, kao i sve ono što je uslijedilo u danima nakon ovog tužnog događaja za Bosnu i Hercegovinu.

U svom podužem postu Izetbegović se osvrnula na jučerašnje proteste protiv nasilja nad ženama, kritikujući političare na vlasti koji su prisustvovali tim događajima.

Opisujući između ostalog svoje radno iskustvo, od samih početaka pa do danas, navela je “kako je nekada i sama prijavljivala sumnju na zlostavljanje nakon pregleda napastvovane, premlaćene i/ili silovane žene“.

Sudstvo i policija kojima možemo vjerovati

Međutim, nakon što su joj saradnice na poslu kazale za užasno ubistvo mlade žene u Gradačcu, te da su bile u šoku vidjevši snimak ubistva, Izetbegović im je kazala da joj pošalju snimak.

“Pregledala sam taj užas. Jezivo izmučena i isprebijana žena i stravično ubistvo koje je monstrum počinio slika je najgora od svih koje sam vidjela. Rahmet duši mlade majke Nizame, veliki sabur Nizaminoj porodici. Obaveza nama da objašnjavamo kćerkama i djevojkama da se oni koji prijete, vrijeđaju, ponižavaju, jednom udare nikad neće popraviti nego će biti gori“, napisala je direktorica KCUS-a na svom Facebook profilu.

Ko mi ne vjeruje neka stisne zube i pogleda snimak, pa neka pokuša zaboraviti. Ja nikad zaboraviti neću. Nasilje mora biti praćeno odgovarajućom kaznom, a kazne moraju biti drastične a ne simbolične. Nasilnici moraju u zatvor bez izuzetaka. Nema pomilovanja”, poručila je između ostalog Izetbegović, dodajući na kraju da nam “treba sudstvo i policija kojima možemo vjerovati“.

Podaci: Facebook

Vezane vijesti

Iz rubrike “Samo u BiH”: Zgradi opštine Bileća isključena struja

Zbog nagomilanog duga za električnu energiju od 88.000 KM isključena je struja u zgradi opštine Bileća, što je,…

“Korupcije nema tamo gdje je najvažnije, u rukovodstvu SDA”

Osim što je jučer u Ilijašu predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) na stranačkoj tribini, govorio o velikom rastu…

Washington: Ovaj čovjek je prava prijetnja Balkanu

Sjedinjene Američke Države (SAD) su osudile pozive prosrpskog i proruskog lidera Srba u Bosni i Hercegovini (BiH) Milorada…
Total
0
Share