Idi Milorade, biće bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu

Milorad Dodik @YouTube

Iako je opozicija u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) svaki put do sada “slijepo” slijedila Milorada Dodika u “početnim koracima” skoro svake njegove političke blokade ili krize, pa tako i ove posljednje, vremenom se stvari ipak “koliko-toliko” promjene.

Prije ili kasnije, opozicija u entitetu RS shvati u koji ih “politički sunovrat” gura predsjednik SNSD-a, i što je najzanimljivije, taj se proces konstantno ponavlja – od “svesrpskog jedinstva” do teških međusobnih optužbi i političkih prepucavanja.

Jednim takvim “lažnim srbovanjem i lažnim patriotizmom” bavio se danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, govoreći da Dodikova “konfrontacija sa cijelim svijetom” za rezultat ima sve siromašniju Republiku Srpsku i njene građane, koja posljednjih godina opstaje na dužničkim kreditima i finansijskoj pomoći bratske Srbije.

Što prije, to bolje

Upravo zbog toga, navodi predsjednik SDS-a, osim za korupcionaške i kriminalne radnje, “Dodik mora odgovarati i za sve avanturističke poteze, koji su Republiku Srpsku doveli u situaciju da se o njoj u svijetu piše kao remetilačkom faktoru i generatoru krize, ne samo u BiH, nego u regionu“.

“Naša poruka Dodiku jeste da on nije Republika Srpska i što prije ode s političke scene to bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu“, zaključio je na kraju Šarović.

Vezane vijesti

“Za Komšića neću glasati na izborima, jer ne glasam za kandidate SDA”

Komentarišući konstantne međusobne optužbe između SDA i HDZ BiH u vezi sa blokiranjem formiranja nove Vlade FBiH, bivši…

FBiH: Pet dana izolacije za osobe ranije pozitivne na virus korona?

Kako je ovaj trend već određeno vrijeme prisutan u mnoštvu država zapadnog svijeta, očito su nadležni i u…

Dodik: “Pratiću utakmicu BiH, ali samo zbog toga što igra Rusija”

Kako navode današnji ruski medij, “lider bosanskih Srba”, Milorad Dodik, smatra da će prijateljska utakmica fudbalske reprezentacije Bosne…
Total
1
Share