Idi Milorade, biće bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu

Milorad Dodik @YouTube

Iako je opozicija u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) svaki put do sada “slijepo” slijedila Milorada Dodika u “početnim koracima” skoro svake njegove političke blokade ili krize, pa tako i ove posljednje, vremenom se stvari ipak “koliko-toliko” promjene.

Prije ili kasnije, opozicija u entitetu RS shvati u koji ih “politički sunovrat” gura predsjednik SNSD-a, i što je najzanimljivije, taj se proces konstantno ponavlja – od “svesrpskog jedinstva” do teških međusobnih optužbi i političkih prepucavanja.

Jednim takvim “lažnim srbovanjem i lažnim patriotizmom” bavio se danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, govoreći da Dodikova “konfrontacija sa cijelim svijetom” za rezultat ima sve siromašniju Republiku Srpsku i njene građane, koja posljednjih godina opstaje na dužničkim kreditima i finansijskoj pomoći bratske Srbije.

Što prije, to bolje

Upravo zbog toga, navodi predsjednik SDS-a, osim za korupcionaške i kriminalne radnje, “Dodik mora odgovarati i za sve avanturističke poteze, koji su Republiku Srpsku doveli u situaciju da se o njoj u svijetu piše kao remetilačkom faktoru i generatoru krize, ne samo u BiH, nego u regionu“.

“Naša poruka Dodiku jeste da on nije Republika Srpska i što prije ode s političke scene to bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu“, zaključio je na kraju Šarović.

Vezane vijesti

“Više nema JNA i Miloševića, snage su danas izjednačene u BiH”

Problematikom proslave neustavnog dana entiteta RS bave se mnogobrojni mediji u svijetu u regionu, a na temu ovih…

Austrija: Pola miliona naših AstraZeneca vakcina u BiH bačeno u smeće

Kako javljaju austrijski mediji, Bosna i Hercegovina (BiH) je bacila u smeće vakcine protiv virusa korona koje joj…

Rudari popustili, Andelija ostaje i dalje direktor Elektroprivrede BiH

Danas je u Sarajevu postignut sporazum između Vlade Federacije BiH i Sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH. Javnosti…
Total
0
Share