Idi Milorade, biće bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu

Milorad Dodik @YouTube

Iako je opozicija u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) svaki put do sada “slijepo” slijedila Milorada Dodika u “početnim koracima” skoro svake njegove političke blokade ili krize, pa tako i ove posljednje, vremenom se stvari ipak “koliko-toliko” promjene.

Prije ili kasnije, opozicija u entitetu RS shvati u koji ih “politički sunovrat” gura predsjednik SNSD-a, i što je najzanimljivije, taj se proces konstantno ponavlja – od “svesrpskog jedinstva” do teških međusobnih optužbi i političkih prepucavanja.

Jednim takvim “lažnim srbovanjem i lažnim patriotizmom” bavio se danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, govoreći da Dodikova “konfrontacija sa cijelim svijetom” za rezultat ima sve siromašniju Republiku Srpsku i njene građane, koja posljednjih godina opstaje na dužničkim kreditima i finansijskoj pomoći bratske Srbije.

Što prije, to bolje

Upravo zbog toga, navodi predsjednik SDS-a, osim za korupcionaške i kriminalne radnje, “Dodik mora odgovarati i za sve avanturističke poteze, koji su Republiku Srpsku doveli u situaciju da se o njoj u svijetu piše kao remetilačkom faktoru i generatoru krize, ne samo u BiH, nego u regionu“.

“Naša poruka Dodiku jeste da on nije Republika Srpska i što prije ode s političke scene to bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu“, zaključio je na kraju Šarović.

Vezane vijesti

Koliko dugo ćemo plaćati visoke cijene goriva u BiH?

Dok s jedne strane cijene goriva rastu skoro na sedmičnoj bazi, a država Bosna i Hercegovina s druge…

Vlast je “ubila” građanima BiH bilo kakvu nadu da će ovdje ikada biti bolje

Zanimljivo obraćanje u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je imao Mladen Bosić, poslanik iz Kluba srpskog naroda,…

Iako je odblokiran račun BHRT-a, radnici ostaju bez plata

Kako se navodi u današnjem saopštenju, Porezna uprava (PU) Federacije BiH odblokirala je transkacijske račune BHRT-a, a sve…
Total
1
Share