Ili rat ili ništa: Dodik i Čubrilović pred Narodnu skupštinu RS postavili izazov

Nedeljko Čubrilović i Milorad Dodik @rtvbh.com

Šefovoma država članica Vijeća sigurnosti (VS) Ujedinjenih Nacija (UN), generalnom sekretaru UN -a, generalnom sekretaru NATO-a, te najvišim organima Evropske unije (EU), otvoreno pismo uputili su danas “Udruženje žrtava i svjedoka genocida” i “Pokret Majke enklava Srebrenice i Žepe”.

Osnova navedenog pismo jeste apel da se zaustavi aktuelna ratnohuškačka politika člana Predsjednišŧva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika.

Poštujte vlastite odluke

U pismu se između ostalog navodi da “žrtve genocida u BiH nikada nisu posezale za osveŧom i revanšizmom”.

“Pružali smo i pružamo podršku međunarodnim sudovima ICTY/MICT našim svjedočenjem i saradnjom, ali poštivanjem naslijeđa ovih sudova ispunjavamo vaše zacrtane ciljeve”, navodi se u otvorenom pismu, dodajući da se od ovih sudova traži “poštivanje odluke i naslijeđa dva UN suda kako bi se zaustavili Milorad Dodik i Nedeljko Čubrilović“.

“Iskustvo rata i zločina je zapisano u međunarodnim presudama i sve nas obavezuje, kao što obavezuje i Milorada Dodika i Nedeljka Čubrilovića, koji su pred Narodnu skupštinu RS postavili izazov ili rat ili ništa“, navodi se između ostalog u oŧvorenom pismu.

Vezane vijesti

Dodik: “Ako dobijem poziv, idem na Paradu pobjede 9. maja u Moskvi”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz red srpskog naroda, kazao je da ne postoji raskol između njega i…

Čović tvrdi da nije “ruski igrač”

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, obratio se danas javnosti u vezi sa navodima za njegovo “prorusko i antidemokratsko…

Veliki broj ljudi u Bosni i Hercegovini uopšte ne želi da radi

Izuzetno zanimljivi podaci objavljeni su danas iz Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine (BiH), a jedan…
Total
6
Share