“Kad pametni ljudi zašute, ludaci počnu da vode glavnu riječ”

Mirko Šarović @YouTube

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, smatra da će nedavno donesene sankcije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) prema pojedincima i kompanijama iz entiteta Republika Srpska (RS), zbog “koruptivnih djela”, vjerovatno biti “kombinacija” ekonomskih i finansijskih “ograničenja”.

“Najlošije bi bilo kada bi se RS-u uskraćivala finansijska podrška, u što ulaze infrastrukturni projekti, podrška od strane EU, kao i nekih drugih država. Ukoliko se to desi, to bi zaista bilo loše”, smatra predsjednik SDS-a.

Šarović, vjerovatno podstaknut svojim ranijim iskustvom, navodi da “generalno ne podržava sankcije“, jer će prema njegovom mišljenju “na kraju najviše ispaštati obični građani, a to je upravo situacija prema kojoj klizi ovaj dio BiH“.

Ko su “ludaci”, a ko “pametni ljudi”

“Situacija je dramatična u cijeloj zemlji, a SNSDHDZ BiHSDA su formalno u koaliciji. Mislim da je to jedan paradoks u kome funkcioniše koalicija, jer su neki od njih generatori aktuelne krize u BiH“, dodao je Šarović, zaključujući temu zanimljivom definicijom:

“Ulazimo u jako složen period u ovoj zemlji, u kome je najgora moguća opcija da zašute pametni ljudi, a da ludaci počnu da vode glavnu riječ“.

Vezane vijesti

Dodik potvrdio saradnju sa Draškom Stanivukovićem: “Dobro se ponaša i radi”

U opširnom intervjuu za novinsku agenciju bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), govoreći o širokom spektru tema, predsjednik entiteta…

“Hrvatska nije uspjela podijeliti BiH 1993. godine, pa neće ni danas”

U svom saopštenju za javnost, iz “Stranke za Bosnu i Hercegovinu” (SBiH) oglasili su se danas povodom sve…

“O čemu razmišljaš Milorade kada uveče legneš i ostaneš sam sa svojim mislima”

Očito vidno ohrabren velikom pobjedom na nedavnom referendumu o njegovom opozivu, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obratio se aktuelnom…
Total
0
Share