Kafa, slatkiši i brza hrana postaće luksuz u 2022. godini

Šoljica kafe @pixabay.com

Opravdavajući još jučer sve izvjesnije povećanje cijene električne energije u ovom dijelu Bosne i Hercegovine s početkom 2022. godine, entitetski premijer Radovan Višković je kazao da se “mora priznati da je to najniža cijena ne samo u BiH nego i u regionu“.

Međutim, upravo ta činjenica da je struja u entitetu RS najjeftinija u regionu neće ništa pomoći onima koji moraju u 2022. godini plaćati više novca za utrošenu električnu energiju.

Dogovor nije postignut

Danas su na korekciju, odnosno povećanje cijena električne energije pokušali uticati i ugostitelji, trgovci i hotelijeri iz RS, međutim dogovor sa predstavnicima Elektroprivrede RS nije postignut, a nije prihvaćen niti jedan zahjtev privrednika iz ovih sektora.

Zbog svega navedenog ugostitelji iz entiteta RS poručuju da će najavljeno povećanje cijene električne energije prouzrokovati ogromne probleme za radnike u ovom sektoru, ali će uticati i na povećanje cijena njihovih usluga, što će na kraju očito biti cijena koju će platiti onični građani.

“Fadil” Višković: Nije struja poskupila, nego ima najnižu cijenu u regionu!?

I kafa će biti luksuz

“Plašimo se da će, pogotovo u sektoru ugostiteljstva, mnogi poslodavci biti prisiljeni da trajno zatvore svoje objekte“, navodi predsjednik Udruženja ugostitelja RS, Željko Tatić, dodajući da slijedi “talas” poskupljenja.

Mnogi smatraju da će zbog poskupljenja električne energije lančano doći i do poskupljenja kompletne ponude u svim ugostiteljskim objektima u entitetu RS.

“Za pojedine građane kafa, slatkiši ili brza hrana, postaće dodatan luksuz“, poručuju ugostitelji.

Vezane vijesti

Komšićev “najniži udarac” prema Čoviću do sada

Svoj osvrt na jučerašnje zasjedanje “Hrvatskog narodnog sabora” (HNS) u Mostaru dao je i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i…

Ista fotografija “odlaska po pamet”: Dodik kod Vučića, Čović kod Plenkovića

Iako je do sada konstanta koja je krasila Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i…

Kremlj potvrdio da se priprema za posjetu Milorada Dodika

Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsjednika Ruske Federacije, najavio je danas pripremu “određenih” kontakata ruskog predsjednika Vladimira Putina i Milorada…
Total
1
Share