Karamatić “potvrdio” Čovićevu najavu blokade izbora u oktobru

Mario karamatić @YouTube

Govoreći sinoć o temi izbora u oktobru ove godine, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je “da su oni koji sada imaju Centralnu izbornu komisiju, preko koje misle provesti izbore, u jednoj apsolutno teškoj zabludi”.

“Dok se ovo pitanje ne riješi, Bosna i Hercegovina neće funkcionisati kao normalna država“, zaključio je sinoć Čović gostujući u programu “RTVHB, čime je i više nego očito kazao da njegova stranka neće učestvovati u sprovođenju i implementaciji istih.

“Nećete moći ništa”

Sličnih stavova sinoć je bio i Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH, govoreći u programu televizije “OBN” da je “ovo mala maca šta čeka BiH nakon izbora“.

19. februara zasjeda HNS, i mi ćemo donijeti odluke kakve ćemo donijeti i vi nećete moći tu ništa. One će biti obavezujuće za sve hrvatske dužnosnike“, kazao je Karamatić, obraćajući se sagovornicima u studiju, Damiru Mašiću iz SDP-a BiH i Milanu Dunoviću iz DF-a.

Bojkot izbora u oktobru

Predsjednik HSS-a BiH je na kraju kazao svojim sagovornicima da će im biti žao za Draganom Čovićem čiji bi “izbor u Predsjedništvo BiH primirio tenzije bar na četiri iduće godine”.

Čović: “Teška je zabluda ako misle da će sprovesti izbore u BiH”

Upravo je ovom izjavom i sam Karamatić indirektno potvrdio namjeru HNS-a, da se nakon zasjedanja 19. februara, stranke iz ovog “hrvatskog političkog bloka” odluče na bojkot izbora u oktobru.

Vezane vijesti

U Modriči kao da je pao snijeg

Iako je sredina mjeseca aprila, “zimska čarolija” ukazala se danas u opštini Modriča na sjeveru Bosne i Hercegovine.…

“Milanovićevo uslovljavanje Izbornog zakona u BiH nema veze ni sa čim”

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, kao jedan od gostiju ovogodišnjeg “Sarajevo Business Foruma”, kazao je danas da…

Hrvatska će nakon izbora raskinuti Dejtonski mirovni sporazum!?

Nakon što budu održani 2. oktobra, Opšti izbori u Bosni i Hercegovini donijet će mnoštvo nepoznanica za tri…
Total
0
Share