Ko je trebao napasti Milanovića “na trasi” od sarajevskog aerodroma do Travnika!?

Trasa puta Sarajevo – Travnik @Google Maps

Iako su mnogi vjerovatno pretpostavljali da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u nedjelju trebao posjetiti Bosnu i Hercegovinu na način da službenim automobilom uđe kroz Hercegovinu do Srednje Bosne, ipak je to trebao učiniti avionom, preko sarajevskog aerodroma.

Kako do posjete nije došlo, jer je ista bila odgođena “zbog potencijalne opasnosti po predsjednika Hrvatske” iako nije tačno rečeno koje, isto danas nije medijima potvrdio niti sam Milanović na press konferenciji.

Novinari hrvatskog “RTL“-a su istraživali ovu temu, te su u razgovoru sa s Feliksom Vidovićem, ministrom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) pokušali doći do mogućih odgovora.

Navodi, špekulacije, nagađanja…

Ministar unutrašnjih poslova SBK je kazao da se na planu osiguranja radilo već nekoliko dana, ali niti on sam nije upoznat sa mogućim uzrocima otkazivanja posjete predsjednika Hrvatske.

Vidović je ipak komentarisao neslužbene informacije, koje su se pojavile u medijima, da je bio sporan dio puta od sarajevskog aerodroma do Travnika, odnosno da je prema neslužbenim informacijama na toj trasi puta “detektovna mogućnost napada“.

“Taj dio puta prolazi kroz Kanton Sarajevo. ali mi tih saznanja nismo imali. Bilo bi korektno da se po tom osnovu oglasi Federalni MUP, ukoliko imaju kakvih informacija”, zaključio je Vidović.

Vezane vijesti

Bosanski Srbi su umorni od svog ekstremističkog lidera

Iako je temu proslave neustavnog “Dana RS” u Bosni i Hercegovini (BiH) već odavno zamijenilo niz drugih “političkih…

“HDZ BiH može blokirati izbore u tri kantona gdje je na vlasti”

Generalni sekretar SDA Halid Genjac govorio je danas o reformi Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini u svijetlu…

Zbunjeni Dodik: “Mi ne tražimo secesiju, mi tražimo mirnu secesiju”

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda, oglasio se večeras na svom Twitter…
Total
1
Share