Ko je trebao napasti Milanovića “na trasi” od sarajevskog aerodroma do Travnika!?

Trasa puta Sarajevo – Travnik @Google Maps

Iako su mnogi vjerovatno pretpostavljali da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u nedjelju trebao posjetiti Bosnu i Hercegovinu na način da službenim automobilom uđe kroz Hercegovinu do Srednje Bosne, ipak je to trebao učiniti avionom, preko sarajevskog aerodroma.

Kako do posjete nije došlo, jer je ista bila odgođena “zbog potencijalne opasnosti po predsjednika Hrvatske” iako nije tačno rečeno koje, isto danas nije medijima potvrdio niti sam Milanović na press konferenciji.

Novinari hrvatskog “RTL“-a su istraživali ovu temu, te su u razgovoru sa s Feliksom Vidovićem, ministrom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) pokušali doći do mogućih odgovora.

Navodi, špekulacije, nagađanja…

Ministar unutrašnjih poslova SBK je kazao da se na planu osiguranja radilo već nekoliko dana, ali niti on sam nije upoznat sa mogućim uzrocima otkazivanja posjete predsjednika Hrvatske.

Vidović je ipak komentarisao neslužbene informacije, koje su se pojavile u medijima, da je bio sporan dio puta od sarajevskog aerodroma do Travnika, odnosno da je prema neslužbenim informacijama na toj trasi puta “detektovna mogućnost napada“.

“Taj dio puta prolazi kroz Kanton Sarajevo. ali mi tih saznanja nismo imali. Bilo bi korektno da se po tom osnovu oglasi Federalni MUP, ukoliko imaju kakvih informacija”, zaključio je Vidović.

Vezane vijesti

Republika Srpska bi mogla postati “odmetnička država”, Čović dodatno usložnjava problem

Evropski parlament će danas raspravljati o stanju u Bosni i Hercegovini, kao i mogućim sankcijama pojedinim političarima u…

Cesta do Neuma će biti izgrađena, “haos” kroz Stolac tek predstoji

Povezivanje Neuma s ostatkom unutrašnjosti tadašnje Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine (SRBiH) praktično je započelo početkom 80-ih godina…

Kako Elektroprivreda BiH odjednom ima novac za HET, a nema za rudare

Bez obzira da li se privatizacija Hidroelektrana na Trebišnjici (HET), u entitetu Republika Srpska (RS), planirana u obimu…
Total
1
Share