“Konaković je opasan, unosi nemir i sukobe među Bošnjake”

Bakir Izetbegović @Facebook

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), zamjerio je lideru “Trojke” Elmedinu Konakoviću njegovu nedavnu posjetu Zagrebu, odnosno činjenicu da “nije kazao da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu”.

“Kada Konaković nema hrabrosti da u Zagrebu izgovori ono što su presude rekle, onda se čovjek upita na šta je sve spreman”, kazao je Izetbegović gostujući u programu “Federalne TV“, dodajući da je riječ o “preambicioznom mladom čovjeku kome se žuri da uradi neke stvari“.

Previše ambiciozan i ponizan

Predsjednik SDA je kazao da je, tokom prošlogodišnjih januarskih pregovora u Neumu, vidio kako se Konaković stavlja na stranu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, što su vrlo upozoravajuće stvari.

“Mislim da je previše ambiciozan i ponizan, posebno u odnosu na Zagreb, ali i u odnosu na srpske i hrvatske predstavnike u BiH. Konaković unosi nemir i sukobe među Bošnjake. Mislim da je opasan. Prema svojima je vrlo tvrd, a vrlo servilan prema drugima”, zaključio je Izetbegović.

Vezane vijesti

Lijepe vijesti o zdravstvenom stanju sina Danisa Tanovića

Nakon što je njegov sin teško povrijeđen u prošli petak, kada ga je na njega u Sarajevu naletio…

“Ja nisam čuo da je djevojka rekla ‘neka smo vas pobili'”

Nenad Nešić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj konferenciji za medije, nakon sastanka sa…

Višković: “Nije tačna informacija o stvaranju Vojske RS”

“Krizu u Bosni i Hercegovini (BiH) ne stvaraju Srbi, Bošnjaci i Hrvati, već stranci, čije su bezosjećajne odluke…
Total
0
Share