Konjic donirao 50 hiljada KM: “Pomoć našoj bratskoj državi Turskoj”

Kameni most u Konjicu @YouTube

Turski mediji navode da je bosanskohercegovačka općina Konjic donirala 50 hiljada KM (oko 25 hiljada eura) područjima koja su prošle godine nastradala u požarima.

Načelnik Osman Ćatić navodi da je “općina Konjic Republici Turskoj donirala 50.000 KM u znak zahvalnosti za podršku koju je ta država dala Bosni i Hercegovini“.

Izrazivši da Turska podržava Bosnu i Hercegovinu na svim poljima, Ćatić je rekao da je “TIKA” (Turska agencija za saradnju i koordinaciju) također, u ime turskog naroda, dala veliku podršku gradu Konjicu.

Konjic “pamti”

“Podržala je obnovu našeg starog kamenog mosta, kao i obnovu bolnice u Konjicu i neno opremanje“, dodao je Ćatić, te zaključio:

“Ne možemo ostaviti naše prijatelje same, koji su bili sa nama u teškim situacijama. Sa velikom tugom smo pratili situaciju s požarima u Turskoj prošle godine. Na osnovu toga, kao općina Konjic, željeli smo pomoći našoj bratskoj državi Turskoj“.

Navedeno je da je pomoć, koju je općina Konjic obezbijedila za regije oštećene u požarima u Turskoj prošle godine, deponovana na račun “Turskog Crvenog polumjeseca”.

Vezane vijesti

Cesta do Neuma će biti izgrađena, “haos” kroz Stolac tek predstoji

Povezivanje Neuma s ostatkom unutrašnjosti tadašnje Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine (SRBiH) praktično je započelo početkom 80-ih godina…

Lijepe vijesti o zdravstvenom stanju sina Danisa Tanovića

Nakon što je njegov sin teško povrijeđen u prošli petak, kada ga je na njega u Sarajevu naletio…

Dodik “s razlogom” Bošnjake namjerno naziva muslimanima

Vidno ljutiti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda danas je ponovo branio poziciju entiteta Republika…
Total
1
Share