“Korumpirani političari u Federaciji BiH blokiraju napredak države”

Novac u koverti @Twitter

Šef evropske diplomatije Josep Borrell kazao je jučer da Evropska unija (EU), uz podršku SAD, “mora sagledati šta može učiniti da se Zapadni Balkan izvuče iz zastoja”.

Borell se u ovoj svojoj konstataciji posebno osvrnuo na prijeteće zaoštravanje situacije u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno zastoje koji se nalaze pred ovom državom u njenom “približavanju evropskoj budućnosti“, prenose njegove izjave današnji bh. mediji.

Kako je već niz puta ranije ukazivao na zaoštravanje stanja u Bosni i Hercegovini, koje je posebno aktuelizirano u posljednjih nekoliko mjeseci, šef evropske diplomatije smatra da “Republika Srpska stavlja na iskušenje granice poslije kojih sve puca“.

Građani umorni od svega

“Iz RS nastoje prijetećim potezima urušiti ekonomiju i zdravlje, kao i tekovine Dejtonskog sporazuma“, kazao je Borell, zatim se posebno osvrnuvši na stanje u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH), gdje, kako smatra, “mnogi političari čuvaju postojeće stanje“.

“Oni blokiraju napredak i bave se lukavim igrarijama umjesto da poboljšaju odgovornost za vršenje vlasti i efikanost institucija”, dodao je šef evropske diplomatije.

Borell je na kraju kazao da EU podržava “jednu suverenu BiH”, ali prevashodno “građane BiH umorne od korupcije koji žele dobiti vođe koji će im podnositi račune za ono što rade na njihovoj boljoj budućnosti”.

Vezane vijesti

Ako mu “ne ispune želju”, Dodik prijeti novim blokadama

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda, sastao se danas u Sankt Peterburgu…

Drago mi je da se od Banjaluke do Istočnog Sarajeva ide preko Zenice

Nakon što je jučer objavljena informacija da je Milan Miličević (SDS), načelnik opštine Teslić, iznio prijedlog kojim bi…

“Trumpa su pokrali na izborima, pa sada planiraju isto i sa Dodikom”

Njeno ime se prvi put intezivnije počelo spominjati u javnosti kada je tokom rasprave u Parlamentarnoj skupštini BiH,…
Total
2
Share