“Korumpirani političari u Federaciji BiH blokiraju napredak države”

Novac u koverti @Twitter

Šef evropske diplomatije Josep Borrell kazao je jučer da Evropska unija (EU), uz podršku SAD, “mora sagledati šta može učiniti da se Zapadni Balkan izvuče iz zastoja”.

Borell se u ovoj svojoj konstataciji posebno osvrnuo na prijeteće zaoštravanje situacije u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno zastoje koji se nalaze pred ovom državom u njenom “približavanju evropskoj budućnosti“, prenose njegove izjave današnji bh. mediji.

Kako je već niz puta ranije ukazivao na zaoštravanje stanja u Bosni i Hercegovini, koje je posebno aktuelizirano u posljednjih nekoliko mjeseci, šef evropske diplomatije smatra da “Republika Srpska stavlja na iskušenje granice poslije kojih sve puca“.

Građani umorni od svega

“Iz RS nastoje prijetećim potezima urušiti ekonomiju i zdravlje, kao i tekovine Dejtonskog sporazuma“, kazao je Borell, zatim se posebno osvrnuvši na stanje u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH), gdje, kako smatra, “mnogi političari čuvaju postojeće stanje“.

“Oni blokiraju napredak i bave se lukavim igrarijama umjesto da poboljšaju odgovornost za vršenje vlasti i efikanost institucija”, dodao je šef evropske diplomatije.

Borell je na kraju kazao da EU podržava “jednu suverenu BiH”, ali prevashodno “građane BiH umorne od korupcije koji žele dobiti vođe koji će im podnositi račune za ono što rade na njihovoj boljoj budućnosti”.

Vezane vijesti

Dodikova omiljena uzrečica “100 miliona”, ovaj put za “nacionalni stadion RS”

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, obećao je danas tokom manifestacije “Dan fudbala…

Zašto je snijeg krajem novembra “standardna” medijska histerija

Često smo posljednjih godina svjedoci činjenice da se čak i vremenska prognoza iskorištava u medijske svrhe, i to…

“Ukrajina neće ići putem Bosne i Hercegovine, i ne treba nas porediti sa njima”

Zamjenik šefa kabineta (OP) ukrajinskog predsjednika Igor Zhovkva uvjeravao je u intervjuu za lokalne medije da ta država…
Total
2
Share