Kratak je put od Vojske RS do Bakira Izetbegovića u Narodnoj skupštini

Bakir Izetbegović @federalna.ba

Do prije samo nekoliko sedmica jednostavno je bilo nemoguće zamisliti da bi se predsjednik SDA mogao pojaviti u Narodnoj skupštini entiteta RS i tamo govoriti o aktuelnoj problematici.

Upravo donedavno najnepoželjnije osobe u entitetu Republika Srpska (RS) sada se pozivaju da govore u Narodnoj skupštini, što može značiti samo jedno – Dodik, Čović i Izetbegović su i dalje koalicioni partneri, poručuju iz opozicionih stranaka ovog dijela BiH.

(Ne)poželjni Bakir Izetbegović

Šta se to desilo u svega nekoliko mjeseci da smo od činjenice da smo trebali imati Vojsku RS, došli do sadašnje situacije u kojoj je nepoželjni Bakir Izetbegović dobio poziv da dodatno ponižava Parlament RS, obraćajući se narodnim poslanicima”, kazao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Zašto bi Čović govorio u NSRS kada HDZ nema nijednog poslanika

Vlasnik “svega” u RS

Borenović smatra da iza svega stoji zapravo “nalog Milorada Dodika koji je time htio pokazati da je vlasnik i Čubrilovića i vladajućih stranaka” u entitetu RS.

U međuvremenu su iz SDA odbili poziv iz RS-a navodeći da je Parlament BiH jedino mjesto za razgovore, dok predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović još uvijek “razmišlja o pozivu“.

Vezane vijesti

Njemačka: Veliki broj visokokvalifikovanih radnika iz Bosne i Hercegovine

U roku od deset godina, broj radnika u Njemačkoj, koji su emigrirali iz zemalja koje nisu članice EU,…

Čerkez: “Omicron već kruži u BiH, postaće dominantan u narednim mjesecima”

Bosna i Hercegovina (BiH) je u srijedu potvrdila prvih 10 infekcija “Omikron” sojem virusa korona, te se pretpostavlja…

Jelena Trivić pobjeđuje Milorada Dodika

Prema posljednjim podacima koje je objavila Partija demokratkog progres (PDP), kandidatkinja ove stranke za predsjednika entiteta Republike Srpske…
Total
1
Share