Kratak je put od Vojske RS do Bakira Izetbegovića u Narodnoj skupštini

Bakir Izetbegović @federalna.ba

Do prije samo nekoliko sedmica jednostavno je bilo nemoguće zamisliti da bi se predsjednik SDA mogao pojaviti u Narodnoj skupštini entiteta RS i tamo govoriti o aktuelnoj problematici.

Upravo donedavno najnepoželjnije osobe u entitetu Republika Srpska (RS) sada se pozivaju da govore u Narodnoj skupštini, što može značiti samo jedno – Dodik, Čović i Izetbegović su i dalje koalicioni partneri, poručuju iz opozicionih stranaka ovog dijela BiH.

(Ne)poželjni Bakir Izetbegović

Šta se to desilo u svega nekoliko mjeseci da smo od činjenice da smo trebali imati Vojsku RS, došli do sadašnje situacije u kojoj je nepoželjni Bakir Izetbegović dobio poziv da dodatno ponižava Parlament RS, obraćajući se narodnim poslanicima”, kazao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Zašto bi Čović govorio u NSRS kada HDZ nema nijednog poslanika

Vlasnik “svega” u RS

Borenović smatra da iza svega stoji zapravo “nalog Milorada Dodika koji je time htio pokazati da je vlasnik i Čubrilovića i vladajućih stranaka” u entitetu RS.

U međuvremenu su iz SDA odbili poziv iz RS-a navodeći da je Parlament BiH jedino mjesto za razgovore, dok predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović još uvijek “razmišlja o pozivu“.

Vezane vijesti

“Šta je to predsjednik Čović uradio da ruši Bosnu i Hercegovinu”

Lidija Bradara, delegatkinja u Domu naroda BiH iz reda hrvatskog naroda (HDZ BiH), komentarisala je nedavnu rezoluciju koja…

Poruka Dodiku: “Najveći izdajnik je onaj koji Republiku Srpsku uništava sistematski”

Kako je navedeno u današnjem saopštenju iz Srpske demokratske stranke (SDS), odluka o sankcijama Miloradu Dodiku i Željki…

“Nekada su nasrtali na naša ognjišta, danas nas diskriminišu… Kakva je to BiH?”

Povodom 27. godišnjice od oslobođenja grada Jajca, od snaga Vojske RS tokom rata u BiH, danas je u…
Total
1
Share