Kremlj potvrdio da se priprema za posjetu Milorada Dodika

Milorad Dodik i Vladimir Putin @kremlin.ru

Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsjednika Ruske Federacije, najavio je danas pripremu “određenih” kontakata ruskog predsjednika Vladimira Putina i Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućoj Dodikovoj posjeti Moskvi, 20. septembra, Peskov je potvrdio da su u toku određene pripremne radnje u vezi tog sastanka.

Putin – najjači Dodikov izborni adut

Ruski mediji podsjećaju da je Milorad Dodik u svojim ranijim istupima kazao da “Bosna i Hercegovina nastoji spriječiti vanjski uticaj na svoju politiku prema Rusiji“, odnosno da “ne namjerava uvesti antiruske sankcije“.

Kako su sve bliže Opšti izbori u Bosni i Hercegovini, još od ranije je poznato da svoje birače Milorad Dodik najbolje “aktivira” fotografijom na kojoj se rukuje sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije. To će očito učiniti i ovaj put, jer je upravo Putin, svake četvrte godine, najjači Dodikov izborni adut.

Vezane vijesti

Crnogorski mediji: Marušić spriječio slavlje Bosne i Hercegovine

U okviru 3. kola Lige nacija, u grupi “B”, večeras su u Podgorici neriješenu utakmicu odigrale fudbalske reprezentacije…

“Washington Post”: Lider bosanskih Srba moli za Trumpov povratak, hvali Putina

Lider bosanskih Srba izjavio je u nedelju da se nada da će se bivši američki predsjednik Donald Tramp…

Dodik: “Zbog Džaferovića BiH može pogoršati odnose sa Rusijom”

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nakon što je dobio pozivno pismo Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine da učestvuje na…
Total
1
Share