Lagumdžija: “Dodik divlja kao Radovan Karadžić”

Milorad Dodik i Radovan Karadžić @Twitter/ilustracija

Nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) i bivši ministar vanjskih poslova, te također nekadašnji prvi čovjek SDP-a BiH, govorio je danas o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, sa posebnim osvrtom na dešavanja u entitetu Republika Srpska i onim što zapravo radi Milorad Dodik.

Lagumdžija smatra da je Dodik tek “ušao u fazu pripreme krivičnog djela” imajući u vidu svu retoriku i zakonske akte koje tek splanira sprovesti na teritoriji entiteta RS kada su u pitanju takozvana “vraćanja nadležnosti” sa nivoa države.

Nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH ne amnestira u čitavoj situaciji niti ostale političke predstavnike u Bosni i Hercegovini, odnosno one sa bosanske/bosanskohercegovačke strane, poput Željka Komšića i Bakira Izetbegovića za koje tvrdi da također “doprinose atmosferi straha”.

“Smatram da su Bakir Izetbegović i Željko Komšić, uz dvojac Dodik – Čović, zapravo vlasnici naših sudbina“, rekao je Lagumdžija gostujući u programu “N1” televizije.

Historija se ponavlja

Posebno zanimljiv bio je Lagumdžijin osvrt na njegovu poruku ambasadorima Rusije i Kine, o tome “ko čuva Dodiku leđa“, u kome je naveo da on lično ne vjeruje da su upravo to te dvije države.

“Rekao sam im da je Dodik kao Karadžić, da divlja, i da ja potpuno ne razumijem ako oni stoje iza njega”, zaključio je Lagumdžija.

Vezane vijesti

OHR: Izborna reforma u BiH nije pitanje za Zorana Milanovića

Ured visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini (BiH) oglasio se danas reakcijom na jučerašnje izjeve predsjednika Hrvatske…

Ni Bosna i Hercegovina, ni RS nemaju interes da se dogodi raspad države

U intervjuu za današnji mađarski provladin dnevnik “Magyar Nemzet”, komesar za proširenje EU Olivér Várhelyi je ponovo jasno…

Spašavanje Milorada Dodika 20. aprila

Kako je najavljeno prije nekoliko dana, boračke organizacije iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) najavile su 20. aprila…
Total
1
Share