Lagumdžija: “Dodik divlja kao Radovan Karadžić”

Milorad Dodik i Radovan Karadžić @Twitter/ilustracija

Nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) i bivši ministar vanjskih poslova, te također nekadašnji prvi čovjek SDP-a BiH, govorio je danas o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, sa posebnim osvrtom na dešavanja u entitetu Republika Srpska i onim što zapravo radi Milorad Dodik.

Lagumdžija smatra da je Dodik tek “ušao u fazu pripreme krivičnog djela” imajući u vidu svu retoriku i zakonske akte koje tek splanira sprovesti na teritoriji entiteta RS kada su u pitanju takozvana “vraćanja nadležnosti” sa nivoa države.

Nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH ne amnestira u čitavoj situaciji niti ostale političke predstavnike u Bosni i Hercegovini, odnosno one sa bosanske/bosanskohercegovačke strane, poput Željka Komšića i Bakira Izetbegovića za koje tvrdi da također “doprinose atmosferi straha”.

“Smatram da su Bakir Izetbegović i Željko Komšić, uz dvojac Dodik – Čović, zapravo vlasnici naših sudbina“, rekao je Lagumdžija gostujući u programu “N1” televizije.

Historija se ponavlja

Posebno zanimljiv bio je Lagumdžijin osvrt na njegovu poruku ambasadorima Rusije i Kine, o tome “ko čuva Dodiku leđa“, u kome je naveo da on lično ne vjeruje da su upravo to te dvije države.

“Rekao sam im da je Dodik kao Karadžić, da divlja, i da ja potpuno ne razumijem ako oni stoje iza njega”, zaključio je Lagumdžija.

Vezane vijesti

Kafa, slatkiši i brza hrana postaće luksuz u 2022. godini

Opravdavajući još jučer sve izvjesnije povećanje cijene električne energije u ovom dijelu Bosne i Hercegovine s početkom 2022.…

“Milanović pokušava da minimizira zločine koje je počinio HVO”

Govoreći o današnjoj posjeti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Mostaru, odnosno svečanosti obilježavanja 30. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća odbrane…

“Opozicija želi ‘mijenjati vlast na ulici’ po uzoru na Majdan u Ukrajini”

Milan Tegeltija, savjetnik aktuelnog člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kazao je danas da je zahtjev za…
Total
1
Share