Lagumdžija: “Dodik divlja kao Radovan Karadžić”

Milorad Dodik i Radovan Karadžić @Twitter/ilustracija

Nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) i bivši ministar vanjskih poslova, te također nekadašnji prvi čovjek SDP-a BiH, govorio je danas o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, sa posebnim osvrtom na dešavanja u entitetu Republika Srpska i onim što zapravo radi Milorad Dodik.

Lagumdžija smatra da je Dodik tek “ušao u fazu pripreme krivičnog djela” imajući u vidu svu retoriku i zakonske akte koje tek splanira sprovesti na teritoriji entiteta RS kada su u pitanju takozvana “vraćanja nadležnosti” sa nivoa države.

Nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH ne amnestira u čitavoj situaciji niti ostale političke predstavnike u Bosni i Hercegovini, odnosno one sa bosanske/bosanskohercegovačke strane, poput Željka Komšića i Bakira Izetbegovića za koje tvrdi da također “doprinose atmosferi straha”.

“Smatram da su Bakir Izetbegović i Željko Komšić, uz dvojac Dodik – Čović, zapravo vlasnici naših sudbina“, rekao je Lagumdžija gostujući u programu “N1” televizije.

Historija se ponavlja

Posebno zanimljiv bio je Lagumdžijin osvrt na njegovu poruku ambasadorima Rusije i Kine, o tome “ko čuva Dodiku leđa“, u kome je naveo da on lično ne vjeruje da su upravo to te dvije države.

“Rekao sam im da je Dodik kao Karadžić, da divlja, i da ja potpuno ne razumijem ako oni stoje iza njega”, zaključio je Lagumdžija.

Vezane vijesti

Christian Schmidt: “BiH je još jedan korak bliže Evropi u infrastrukturnom smislu”

Nakon obustave letova zbog aktuelne pandemije virusa korona, niskotarifna kompanija “Wizz Air” odlučila je nastaviti letove na relaciji…

Cijenu sporazuma Elektroprivrede BiH i rudara platiće isključivo građani FBiH

Kako je portal Danas.ba već pisao prije nekoliko dana, da bi cijena električne energije u Federaciji Bosne i…

Dodik: “Ja jednostavno volim jevrejski narod”

Lider bosanskih Srba i član Predsjedništva BiH,  Milorad Dodik, primio je u srijedu nagradu “Prijatelja Ziona” (eng. “Friends…
Total
1
Share