Lagumdžija: “Dodik divlja kao Radovan Karadžić”

Milorad Dodik i Radovan Karadžić @Twitter/ilustracija

Nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) i bivši ministar vanjskih poslova, te također nekadašnji prvi čovjek SDP-a BiH, govorio je danas o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, sa posebnim osvrtom na dešavanja u entitetu Republika Srpska i onim što zapravo radi Milorad Dodik.

Lagumdžija smatra da je Dodik tek “ušao u fazu pripreme krivičnog djela” imajući u vidu svu retoriku i zakonske akte koje tek splanira sprovesti na teritoriji entiteta RS kada su u pitanju takozvana “vraćanja nadležnosti” sa nivoa države.

Nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH ne amnestira u čitavoj situaciji niti ostale političke predstavnike u Bosni i Hercegovini, odnosno one sa bosanske/bosanskohercegovačke strane, poput Željka Komšića i Bakira Izetbegovića za koje tvrdi da također “doprinose atmosferi straha”.

“Smatram da su Bakir Izetbegović i Željko Komšić, uz dvojac Dodik – Čović, zapravo vlasnici naših sudbina“, rekao je Lagumdžija gostujući u programu “N1” televizije.

Historija se ponavlja

Posebno zanimljiv bio je Lagumdžijin osvrt na njegovu poruku ambasadorima Rusije i Kine, o tome “ko čuva Dodiku leđa“, u kome je naveo da on lično ne vjeruje da su upravo to te dvije države.

“Rekao sam im da je Dodik kao Karadžić, da divlja, i da ja potpuno ne razumijem ako oni stoje iza njega”, zaključio je Lagumdžija.

Vezane vijesti

“Kćerka ratnog zločinca proziva mene, žrtvu genocida, da se izvinem”

Begija Smajić, zastupnica Koalicije “Zajedno za Bosnu i Hercegovinu” u Narodnoj skupštini (NS) entiteta Republika Srpska (RS), u…

Izetbegović: “Nikada nisam primio platu u punom iznosu”

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranske demokratske akcije (SDA), kazao je danas da nikada nije primio svoju platu u punom…

Dodik: “Pratiću utakmicu BiH, ali samo zbog toga što igra Rusija”

Kako navode današnji ruski medij, “lider bosanskih Srba”, Milorad Dodik, smatra da će prijateljska utakmica fudbalske reprezentacije Bosne…
Total
0
Share