“Lendo i njegova stranka se ne ponašaju demokratski”

Nermin Nikšić @YouTube

Lidija Bradara, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), donijela je danas odluku o imenovanju sastava nove Vlade FBiH, a njena odluka će sutra biti dostavljena entitetskim potpredsjednicima na potvrđivanje.

Kako je potvrđeno za “Fenu” iz Kabineta predsjednice FBiH, ako ovu odluku sutra potvrde i dva potpredsjednika, ista će biti upućena u Predstavnički dom Parlamenta FBiH na usvajanje.

Parlamentarna većina

Ranijim dogovorm o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko SDP-a BiH, Naroda i Pravde i Naše stranke, kandidat za premijera FBiH je aktuelni predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić.

Ukoliko jedan od potpredsjednika ne da svoju saglasnost na predložena imena nove Vlade FBiH, Nikšić je kazao da ako dođe do blokade po tom pitanju, u tom slučaju su OHR i visoki predstavnik Christian Schmidt institucije koje trebaju reagovati.

“Nama ne bi trebala nikakva intervencija Schmdita, ako bi se Lendo i njegova stranka ponašali demokratski i prihvatili da postoji parlamentarna većina”, zaključio je predsjednik SDP-a BiH.

Vezane vijesti

“Prijateljstvo i trajna veza naših domovina, Bosne i Hercegovine i Srbije”

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, čestitao je danas Aleksandru Vučiću na njegovoj izbornoj pobjedi na jučerašnjim predsjedničkim i…

“SDA puno laže, s njima je teško formirati vlast”

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i član Predsjedništva Glavnog odbora “Hrvatskog narodnog sabora” (HNS) BiH komentarisao je “trakavicu”…

“Hrvatska nije uspjela podijeliti BiH 1993. godine, pa neće ni danas”

U svom saopštenju za javnost, iz “Stranke za Bosnu i Hercegovinu” (SBiH) oglasili su se danas povodom sve…
Total
0
Share