Macan nije ubio Šehovića i Vujinovića, ubica “pobjegao” u Njemačku

Ubijeni sarajevski policajci, Adis Šehović i Davor Vujinović @Twitter

Aleksandar Macan, koji je bio prvoosumnjičeni u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića iz 2018. godine, u petak se odlućio predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) u pratnji svog advokata Duška Tomića.

Ostaće i dalje nejasno kako je Macan, za koga se sumnja da je boravio u Španiji, uspio “neprimjećeno putovati” kroz više evropskih država i skoro pa neprimjetno pojaviti se “pred vratima sarajevskog tužilaštva“.

U međuvremenu je policija početkom novembra u Istočnom Sarajevu uhapsila njegove pomagače, te je pretresala lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba. Vjerovatno zbog svega navedenog, i tereta koji mu se stavlja u optužbi, odlučio se “vratiti” u BiH i progovoriti o svemu.

Ubica pobjegao u Njemačku?

Njegov advokat Duško Tomić tvrdi da će “Macanovom predajom biti stavljena tačka na ovaj slučaj, koji već dugo opterećuje porodice ubijenih policajaca, ali i javnost u Bosni i Hercegovini”.

“Poslije njegovog saslušanja će se znati sve, i ubrzo će biti poznati svi akteri. Osoba koja je počinila ubistvo i pucala u policajce je u bjekstvu“, prenosi “Oslobođenjenavode advokata Tomića.

Isti izvori navode da je osoba koja je pucala na policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića navodno izvjesni Savo Marinković, koji se trenutno nalazi u Njemačkoj, gdje se već nalazi u zatvoru zbog trgovine drogom.

Vezane vijesti

“Republika Srpska je međusobno sukobila Schmidta i Ustavni sud BiH”

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne Skupštine (NS) bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), smatra da je današnjom privremenom mjerom Ustavnog…

Da li će Srbi “spakovati i Dodika” i poslati ga u zatvor!?

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), kazao je danas da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zainteresovan da…

“Dodik je prevršio mjeru, uskoro će biti posljedica”

Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju Bosnu i Hercegovinu i njen teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter, kazao je…
Total
0
Share