Macan nije ubio Šehovića i Vujinovića, ubica “pobjegao” u Njemačku

Ubijeni sarajevski policajci, Adis Šehović i Davor Vujinović @Twitter

Aleksandar Macan, koji je bio prvoosumnjičeni u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića iz 2018. godine, u petak se odlućio predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) u pratnji svog advokata Duška Tomića.

Ostaće i dalje nejasno kako je Macan, za koga se sumnja da je boravio u Španiji, uspio “neprimjećeno putovati” kroz više evropskih država i skoro pa neprimjetno pojaviti se “pred vratima sarajevskog tužilaštva“.

U međuvremenu je policija početkom novembra u Istočnom Sarajevu uhapsila njegove pomagače, te je pretresala lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba. Vjerovatno zbog svega navedenog, i tereta koji mu se stavlja u optužbi, odlučio se “vratiti” u BiH i progovoriti o svemu.

Ubica pobjegao u Njemačku?

Njegov advokat Duško Tomić tvrdi da će “Macanovom predajom biti stavljena tačka na ovaj slučaj, koji već dugo opterećuje porodice ubijenih policajaca, ali i javnost u Bosni i Hercegovini”.

“Poslije njegovog saslušanja će se znati sve, i ubrzo će biti poznati svi akteri. Osoba koja je počinila ubistvo i pucala u policajce je u bjekstvu“, prenosi “Oslobođenjenavode advokata Tomića.

Isti izvori navode da je osoba koja je pucala na policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića navodno izvjesni Savo Marinković, koji se trenutno nalazi u Njemačkoj, gdje se već nalazi u zatvoru zbog trgovine drogom.

Vezane vijesti

“Približava se povoljan trenutak da se Dodik ukloni sa političke scene”

Boško Jakšić, poznati srbijanski novinar i vanjskopolitički analitičar, kazao je večeras da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne želi…

Poruka rudara Elektroprivredi BiH: “Neka dovedu migrante da im kopaju ugalj”

U Sarajevu je danas u toku protest rudara ispred zgrade “Energoinvesta” gdje se nalazi sjedište Vlade Federacije BiH.…

Zašto je snijeg krajem novembra “standardna” medijska histerija

Često smo posljednjih godina svjedoci činjenice da se čak i vremenska prognoza iskorištava u medijske svrhe, i to…
Total
1
Share