Macan nije ubio Šehovića i Vujinovića, ubica “pobjegao” u Njemačku

Ubijeni sarajevski policajci, Adis Šehović i Davor Vujinović @Twitter

Aleksandar Macan, koji je bio prvoosumnjičeni u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića iz 2018. godine, u petak se odlućio predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) u pratnji svog advokata Duška Tomića.

Ostaće i dalje nejasno kako je Macan, za koga se sumnja da je boravio u Španiji, uspio “neprimjećeno putovati” kroz više evropskih država i skoro pa neprimjetno pojaviti se “pred vratima sarajevskog tužilaštva“.

U međuvremenu je policija početkom novembra u Istočnom Sarajevu uhapsila njegove pomagače, te je pretresala lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba. Vjerovatno zbog svega navedenog, i tereta koji mu se stavlja u optužbi, odlučio se “vratiti” u BiH i progovoriti o svemu.

Ubica pobjegao u Njemačku?

Njegov advokat Duško Tomić tvrdi da će “Macanovom predajom biti stavljena tačka na ovaj slučaj, koji već dugo opterećuje porodice ubijenih policajaca, ali i javnost u Bosni i Hercegovini”.

“Poslije njegovog saslušanja će se znati sve, i ubrzo će biti poznati svi akteri. Osoba koja je počinila ubistvo i pucala u policajce je u bjekstvu“, prenosi “Oslobođenjenavode advokata Tomića.

Isti izvori navode da je osoba koja je pucala na policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića navodno izvjesni Savo Marinković, koji se trenutno nalazi u Njemačkoj, gdje se već nalazi u zatvoru zbog trgovine drogom.

Vezane vijesti

Ili rat ili ništa: Dodik i Čubrilović pred Narodnu skupštinu RS postavili izazov

Šefovoma država članica Vijeća sigurnosti (VS) Ujedinjenih Nacija (UN), generalnom sekretaru UN -a, generalnom sekretaru NATO-a, te najvišim…

Schmidt nazvao glupim Dodikove secesionističke poteze

Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH), komentarisao je danas odluku koju je nametnuo…

Dodik ignorisao Schmidta / Dodik se rukovao i razgovarao sa Schmidtom

Koliko su mediji polarizovani u Bosni i Hercegovini, i nastoje svojoj publici prikazati određeni događaj na način kako…
Total
1
Share