Marina Pendeš: “Bujrum, probajte ustrojavati BiH bez Hrvata”

Marina Pendeš @YouTube

Marina Pendeš, visokopozicionirana članica HDZ a BiH i delegat u Domu naroda Bosne i Hercegovine (BiH), početkom mjeseca decembra glasala je zajedno sa ostalim stranačkim kolegama za povlačenje Zakona o genocidu.

Glasanje je već odranije izazvalo negodovanje javnosti u BiH, pa je između ostalog predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je također delegat u Domu naroda BiH, prvo uputio izvinjenje tim povodom, a nekoliko dana kasnije je praktično “samog sebe” demantovao smatrajući sve medijskom manipulacijom.

Gostujući u programu “Federalne TV“, Marina Pendeš je također odgovarala na pitanje zašto je HDZ BiH glasao za povlačenje Inzkovog zakona o negiranju genocida.

“Ovo je moja zemlja”

Zakon je zakon, presude su presude i mi o tome ne komentarišemo kao HDZ BiH. Ali smo glasali da se taj zakon vrati u parlamentarnu proceduru kako bi se donio u parlamentarnoj proceduri”, kazala je Pendeš, te zaključila:

HDZ BiH i Hrvati nisu napravili pokolje u Srebrenici. Ovo je moja zemlja i ne može se odlučivati bez mene i mojih političkih predstavnika, jer mi imamo legalitet i legitimitet. Mora se uvažavati glas hrvatskog naroda. Ukoliko to neko ne želi, bujrum, probajte ustrojavati BiH bez Hrvata“.

Vezane vijesti

“Svinjetina iz Sarajeva protjerana direktno za Tursku”

Zanimljiva rasparava vođena je nedavno u turskom parlamentu kada je zamjenik Republikanske narodne stranke (CHP) Ömer Fethi Gürer…

Dodik o protestima: “Ko dobiva ima pravo da se veseli, ko gubi da se ljuti”

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda izjavio je danas u Banjaluci da je malo primjera u svijetu…

Dodik najavio “kupovinu papaka” nakon izbora!? Samo da nisu sa muslimanima…

U svom najnovijem osvrtu na društvenoj mreži Twitter, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a,…
Total
20
Share