Marina Pendeš: “Bujrum, probajte ustrojavati BiH bez Hrvata”

Marina Pendeš @YouTube

Marina Pendeš, visokopozicionirana članica HDZ a BiH i delegat u Domu naroda Bosne i Hercegovine (BiH), početkom mjeseca decembra glasala je zajedno sa ostalim stranačkim kolegama za povlačenje Zakona o genocidu.

Glasanje je već odranije izazvalo negodovanje javnosti u BiH, pa je između ostalog predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je također delegat u Domu naroda BiH, prvo uputio izvinjenje tim povodom, a nekoliko dana kasnije je praktično “samog sebe” demantovao smatrajući sve medijskom manipulacijom.

Gostujući u programu “Federalne TV“, Marina Pendeš je također odgovarala na pitanje zašto je HDZ BiH glasao za povlačenje Inzkovog zakona o negiranju genocida.

“Ovo je moja zemlja”

Zakon je zakon, presude su presude i mi o tome ne komentarišemo kao HDZ BiH. Ali smo glasali da se taj zakon vrati u parlamentarnu proceduru kako bi se donio u parlamentarnoj proceduri”, kazala je Pendeš, te zaključila:

HDZ BiH i Hrvati nisu napravili pokolje u Srebrenici. Ovo je moja zemlja i ne može se odlučivati bez mene i mojih političkih predstavnika, jer mi imamo legalitet i legitimitet. Mora se uvažavati glas hrvatskog naroda. Ukoliko to neko ne želi, bujrum, probajte ustrojavati BiH bez Hrvata“.

Vezane vijesti

“Vojin Mijatović je kukavičije jaje kojeg je postavio Dodik”

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini bh. entiteta Republika Srpska (RS) i istaknuti politički aktivista, predao je danas…

“To je kataklizma… Idete ulicom, a sve oko vas je sravnjeno”

Nakon razornog zemljotresa koji je u ponedjeljak 6. februara pogodio Tursku, više od 140 pripadnika gorskih službi spašavanja,…

“Građani RS smatraju da treba veličati Karadžića, Mladića, Krstića…”

Kontroverzno obilježavanje neustavnog “Dana RS” u Bosni i Hercegovini, događaja koji je prije 30 godina doprinjeo izbijanju rata…
Total
20
Share