Marina Pendeš: “Bujrum, probajte ustrojavati BiH bez Hrvata”

Marina Pendeš @YouTube

Marina Pendeš, visokopozicionirana članica HDZ a BiH i delegat u Domu naroda Bosne i Hercegovine (BiH), početkom mjeseca decembra glasala je zajedno sa ostalim stranačkim kolegama za povlačenje Zakona o genocidu.

Glasanje je već odranije izazvalo negodovanje javnosti u BiH, pa je između ostalog predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je također delegat u Domu naroda BiH, prvo uputio izvinjenje tim povodom, a nekoliko dana kasnije je praktično “samog sebe” demantovao smatrajući sve medijskom manipulacijom.

Gostujući u programu “Federalne TV“, Marina Pendeš je također odgovarala na pitanje zašto je HDZ BiH glasao za povlačenje Inzkovog zakona o negiranju genocida.

“Ovo je moja zemlja”

Zakon je zakon, presude su presude i mi o tome ne komentarišemo kao HDZ BiH. Ali smo glasali da se taj zakon vrati u parlamentarnu proceduru kako bi se donio u parlamentarnoj proceduri”, kazala je Pendeš, te zaključila:

HDZ BiH i Hrvati nisu napravili pokolje u Srebrenici. Ovo je moja zemlja i ne može se odlučivati bez mene i mojih političkih predstavnika, jer mi imamo legalitet i legitimitet. Mora se uvažavati glas hrvatskog naroda. Ukoliko to neko ne želi, bujrum, probajte ustrojavati BiH bez Hrvata“.

Vezane vijesti

Gosti na Bjelašnici i Jahorini: “Ovdje se čini kao da nema virusa”

Dok većina evropskih država nameće nova ograničenja kako bi obuzdala širenje Omikron soja virusa korona, Bosna i Hercegovina…

Evo zašto Dodik želi smanjiti broj pripadnika Oružanih snaga BiH na pola

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a, izrazio je danas, kako je…

Radmanović i Cvijanović se uveliko pripremaju za stanje nakon Dodika

Bivši potpredsjednik SNSD-a, kazao je jučer da će “ogroman broj članova ove stranke glasati protiv Željke Cvijanović na…
Total
20
Share