Marina Pendeš: “Bujrum, probajte ustrojavati BiH bez Hrvata”

Marina Pendeš @YouTube

Marina Pendeš, visokopozicionirana članica HDZ a BiH i delegat u Domu naroda Bosne i Hercegovine (BiH), početkom mjeseca decembra glasala je zajedno sa ostalim stranačkim kolegama za povlačenje Zakona o genocidu.

Glasanje je već odranije izazvalo negodovanje javnosti u BiH, pa je između ostalog predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je također delegat u Domu naroda BiH, prvo uputio izvinjenje tim povodom, a nekoliko dana kasnije je praktično “samog sebe” demantovao smatrajući sve medijskom manipulacijom.

Gostujući u programu “Federalne TV“, Marina Pendeš je također odgovarala na pitanje zašto je HDZ BiH glasao za povlačenje Inzkovog zakona o negiranju genocida.

“Ovo je moja zemlja”

Zakon je zakon, presude su presude i mi o tome ne komentarišemo kao HDZ BiH. Ali smo glasali da se taj zakon vrati u parlamentarnu proceduru kako bi se donio u parlamentarnoj proceduri”, kazala je Pendeš, te zaključila:

HDZ BiH i Hrvati nisu napravili pokolje u Srebrenici. Ovo je moja zemlja i ne može se odlučivati bez mene i mojih političkih predstavnika, jer mi imamo legalitet i legitimitet. Mora se uvažavati glas hrvatskog naroda. Ukoliko to neko ne želi, bujrum, probajte ustrojavati BiH bez Hrvata“.

Vezane vijesti

Studentice koje su veličale ratnog zločinca Mladića isključene tri godine sa studija

Nakon što su 11. jula na društvenim mrežama dvije studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u…

Iako Dodik tvrdi suprotno: BiH sankcionisala Putinove kćerke, Šojgua, Sputnjik…

Od člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda stalno možemo čuti da BiH nikada neće uvesti sankcije Rusiji…

Schmidt će očito odlučiti: “Volja birača izražena na izborima mora postati stvarnost”

Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, održao je danas govor ispred zgrade OHR-a u…
Total
0
Share