Mehmedović posjetio Doboj, Dodik najavljuje konferenciju za novinare

Šemsudin Mehmedović u Doboju @Facebook

Nakon što je Šemsudin Mehmedović, poslanik u državnom Parlamenu BiH, nedavno oštro kritikovao institucije Evropske unije (EU) nakon objave dokumenata o dogovoru Dodik – Várhelyi, te njegovih osvrta na ratna i poratna zbivanja u entitetu Republika Srpska, Dodik je jučer kazao da će Mehmedović biti uhapšen ako kroči na tlo RS.

Upravo iz tog razloga, Mehmedović je jučer sam najavio da će danas doći u Republiku Srpsku, što je sudeći po objavi na svojoj službenoj Facebook stranici i učinio.

“Šemso obećao, Šemso ispunio”

Kako što se može primjetiti, Mehmedović je označio svoju lokaciju i trenutno se nalazi u Doboju, što je vidljivo iz priloženih fotografija sa raznih lokacija u gradu na rijeci Bosni.

Podaci: Facebook

S druge strane, mediji u entitetu RS najavljuju da će Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, danas su Istočnom Sarajevu održati još jednu konferenciju za novinare, te će vjerovatno ponovo biti riječi o “slučaju Mehmedović“.

Vezane vijesti

“Da neko iz Sarajeva zaprijeti miniranjem zgrade RTRS-a, već bi bilo reakcije”

Damir Arnaut, član Predsjedništva “Naše stranke” i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, govorio je večeras o podizanju…

Vučić čestitao gradonačelniku Bijeljine ubjedljivu pobjedu nad Dodikom

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, kazao je danas da su se u okviru referenduma o njegovom opozivu, čiji je…

Dodik je za srpski narod gora “omča oko vrata” od Karadžića i Mladića

Dr. Mustafa Cerić je bivši reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) i trenutni predsjednik Svjetskog Bošnjačkog…
Total
1
Share