Mehmedović posjetio Doboj, Dodik najavljuje konferenciju za novinare

Šemsudin Mehmedović u Doboju @Facebook

Nakon što je Šemsudin Mehmedović, poslanik u državnom Parlamenu BiH, nedavno oštro kritikovao institucije Evropske unije (EU) nakon objave dokumenata o dogovoru Dodik – Várhelyi, te njegovih osvrta na ratna i poratna zbivanja u entitetu Republika Srpska, Dodik je jučer kazao da će Mehmedović biti uhapšen ako kroči na tlo RS.

Upravo iz tog razloga, Mehmedović je jučer sam najavio da će danas doći u Republiku Srpsku, što je sudeći po objavi na svojoj službenoj Facebook stranici i učinio.

“Šemso obećao, Šemso ispunio”

Kako što se može primjetiti, Mehmedović je označio svoju lokaciju i trenutno se nalazi u Doboju, što je vidljivo iz priloženih fotografija sa raznih lokacija u gradu na rijeci Bosni.

Podaci: Facebook

S druge strane, mediji u entitetu RS najavljuju da će Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, danas su Istočnom Sarajevu održati još jednu konferenciju za novinare, te će vjerovatno ponovo biti riječi o “slučaju Mehmedović“.

Vezane vijesti

Republika Srpska apeluje i moli za “Otvoreni Balkan”: “Koči nas politički vrh Federacije BiH”

Radovan Višković, predsjednik Vlade bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kazao je danas da je “Otvoreni Balkan” šansa za…

Turski zvaničnici tvrde da Bosna i Hercegovina kupuje dronove “Bayraktar”

Turski izvoz u oblasti odbrane i vazduhoplovstva u prvoj polovini 2022. godine dostigao je rekordnu vrijednost od skoro…

Vlada RS uopšte nema smisla da postoji, jer se Dodik za sve pita

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda objavio je danas na svom Twitter profilu da…
Total
1
Share