Mehmedović posjetio Doboj, Dodik najavljuje konferenciju za novinare

Šemsudin Mehmedović u Doboju @Facebook

Nakon što je Šemsudin Mehmedović, poslanik u državnom Parlamenu BiH, nedavno oštro kritikovao institucije Evropske unije (EU) nakon objave dokumenata o dogovoru Dodik – Várhelyi, te njegovih osvrta na ratna i poratna zbivanja u entitetu Republika Srpska, Dodik je jučer kazao da će Mehmedović biti uhapšen ako kroči na tlo RS.

Upravo iz tog razloga, Mehmedović je jučer sam najavio da će danas doći u Republiku Srpsku, što je sudeći po objavi na svojoj službenoj Facebook stranici i učinio.

“Šemso obećao, Šemso ispunio”

Kako što se može primjetiti, Mehmedović je označio svoju lokaciju i trenutno se nalazi u Doboju, što je vidljivo iz priloženih fotografija sa raznih lokacija u gradu na rijeci Bosni.

Podaci: Facebook

S druge strane, mediji u entitetu RS najavljuju da će Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, danas su Istočnom Sarajevu održati još jednu konferenciju za novinare, te će vjerovatno ponovo biti riječi o “slučaju Mehmedović“.

Vezane vijesti

“Građani RS bi mogli zatražiti raspuštanje Ambasade SAD u BiH”

Komentarišući aktuelna saopštenja iz ureda Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu…

“Diktatorske ambicije Sebije Izetbegović”

Sabina Ćudić, kandidatkinja na izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH, obratila se putem svog Facebook profila Sebiji Izetbegović, direktorici…

Otac Nermina Sulejmanovića: “Mora da mu je mozak izgorio”

Nakon što se danas u medijima pojavila informacija prema kojoj se postavlja pitanje gdje i kada će biti…
Total
0
Share