Mehmedović posjetio Doboj, Dodik najavljuje konferenciju za novinare

Šemsudin Mehmedović u Doboju @Facebook

Nakon što je Šemsudin Mehmedović, poslanik u državnom Parlamenu BiH, nedavno oštro kritikovao institucije Evropske unije (EU) nakon objave dokumenata o dogovoru Dodik – Várhelyi, te njegovih osvrta na ratna i poratna zbivanja u entitetu Republika Srpska, Dodik je jučer kazao da će Mehmedović biti uhapšen ako kroči na tlo RS.

Upravo iz tog razloga, Mehmedović je jučer sam najavio da će danas doći u Republiku Srpsku, što je sudeći po objavi na svojoj službenoj Facebook stranici i učinio.

“Šemso obećao, Šemso ispunio”

Kako što se može primjetiti, Mehmedović je označio svoju lokaciju i trenutno se nalazi u Doboju, što je vidljivo iz priloženih fotografija sa raznih lokacija u gradu na rijeci Bosni.

Podaci: Facebook

S druge strane, mediji u entitetu RS najavljuju da će Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, danas su Istočnom Sarajevu održati još jednu konferenciju za novinare, te će vjerovatno ponovo biti riječi o “slučaju Mehmedović“.

Vezane vijesti

Predsjednici više stranaka iz RS na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Biti godinama politički aktivan u bilo kojoj državi svijeta znači i unaprijed biti spreman suočiti se sa svim…

“U poziciji smo da moramo biti zajedno sa HDZ BiH”

Koliko je politika čudna, a ujedno i prosta stvar, možda najbolje pokazuje slučaj bosanskohercegovačke stranke s hrvatskim predznakom…

“Putin potpuno hladnokrvo i brutalno podržava secesiju u BiH”

Tokom današnje rasprave u Bundestagu o Bosni i Hercegovini (BiH) mogli su se čuti mnogobrojni stavovi o stanju…
Total
1
Share