“Mi u Republici Srpskoj nismo ruski dobrovoljci”

Nenad Stevandić @YouTube

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine (NS) bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srspke (RS), kazao je večeras da se vlast u ovom dijelu Bosne i Hercegovine trudi da “sačuva integritet i da ne bude žrtva svjetskih sukoba”.

Predsjednik NS RS tvrdi da vlast u entitetu RS “radi na tome da ih svjetski sukobi mimoiđu“, a da će to najbolje biti postići “ako RS bude neutralna“.

Antiamerička histerija

“Pri tome navodim da mi nismo ruski dobrovoljci. Mi nismo rekli da je RS platforma za ruske ideje, ali nismo platforma ni za antiruske ideje“, kazao je Stevandić gostujući na “BN” televiziji, dodajući da u ovom dijelu BiH “nema antiameričke histerije“.

“Prema svima se ponašamo sa uvažavanjem, pa tako tako i prema Rusima. To je svrha neutralnosti“, zaključio je temu predsjednik entitetske skupštine.

Vezane vijesti

“Odlazi cirkus iz našeg malog entiteta”

Sve je više reakcija na najavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednika SNSD-a,…

“Političko Sarajevo” bi neke narode slalo u “vagone”

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH “najsnažnije osuđuje i odbacuje” današanje neistine iznesene u pismu Stranke demokratske akcije (SDA)…

Obilježavanje “Dana Rusije” u Banjaluci: “Zahvalnost za solidarnost i dobre želje”

I dok s jedne strane Rusija nastavlja sa svojom invazijom na susjednu Ukrajinu, otimajući i anektirajući njene teritorije,…
Total
0
Share