Milica Marković: “Unaprijediti poslovne zajednice Turske i Bosne i Hercegovine”

Milica Marković @YouTube

Milica Marković, v.d. direktorice “Agencije za unapređenje stranih investicija” u Bosni i Hercegovini, posjetila je danas Sadika Babür Girgina, ambasadora Republike Turske u Sarajevu.

Tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima podrške turskim investitorima i podsticanju novih investicija. Sagovornici su konstatovali da su snažne političke, ekonomske i kulturne veze između dvije države doprinjele jačanju investicija i saradnje.

Marković je kazala da je TurskaBosni i Hercegovini na 11. mjestu liste najvećih stranih investitora sa ukupnim obimom ulaganja od 220 miliona eura.

Podsjetivši da je u martu 2021. godine potpisan memorandum između ove dvije države, Milica Marković je kazala da je “zajednički cilj dvije države stvaranje povoljnih uslova za povećanje investicija i razvoja ekonomske saradnje“.

“Naš cilj je također i uspostavljanje direktne komunikacije između poslovne zajednice Turske i Bosne i Hercegovine”, dodala je.

Vezane vijesti

Čavara: “Schmidtu je jedino važno ono što traži SDA”

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, uputio je pismo predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, njegovim potpredsjednicima i članovima…

Za Banjaluku je “njemački diplomata”, a za Bijeljinu “visoki predstavnik”

Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH), obratio se danas u Vijeću sigurnosti UN-a,…

Dodik: “Želimo da se razdvojimo potpuno od FBiH”

Projekt gasifikacije nekoliko opština, koje gravitiraju Istočnom Sarajevu, danas je predstavljen u Administrativnom centru bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska…
Total
20
Share