Milica Marković: “Unaprijediti poslovne zajednice Turske i Bosne i Hercegovine”

Milica Marković @YouTube

Milica Marković, v.d. direktorice “Agencije za unapređenje stranih investicija” u Bosni i Hercegovini, posjetila je danas Sadika Babür Girgina, ambasadora Republike Turske u Sarajevu.

Tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima podrške turskim investitorima i podsticanju novih investicija. Sagovornici su konstatovali da su snažne političke, ekonomske i kulturne veze između dvije države doprinjele jačanju investicija i saradnje.

Marković je kazala da je TurskaBosni i Hercegovini na 11. mjestu liste najvećih stranih investitora sa ukupnim obimom ulaganja od 220 miliona eura.

Podsjetivši da je u martu 2021. godine potpisan memorandum između ove dvije države, Milica Marković je kazala da je “zajednički cilj dvije države stvaranje povoljnih uslova za povećanje investicija i razvoja ekonomske saradnje“.

“Naš cilj je također i uspostavljanje direktne komunikacije između poslovne zajednice Turske i Bosne i Hercegovine”, dodala je.

Vezane vijesti

“Posebno mi je važna komunikacija sa bošnjačkim narodom”

Kao da je sinoćnji susret u Dubrovniku, između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, pomalo…

Lovrinović: “Ako Bošnjaci žele građansku, neka prave svoju državu”

Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je kako bošnjački političari, posebno iz…

Čović: “Bošnjačke stranke žele eliminisati konstitutivne narode”

Gostujući u večerašnjem Dnevniku “HRT”-a, predsjednik HDZ-a BiH ipak nije isključio mogućnost dogovora u narednom periodu u pogledu…
Total
20
Share