Milica Marković: “Unaprijediti poslovne zajednice Turske i Bosne i Hercegovine”

Milica Marković @YouTube

Milica Marković, v.d. direktorice “Agencije za unapređenje stranih investicija” u Bosni i Hercegovini, posjetila je danas Sadika Babür Girgina, ambasadora Republike Turske u Sarajevu.

Tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima podrške turskim investitorima i podsticanju novih investicija. Sagovornici su konstatovali da su snažne političke, ekonomske i kulturne veze između dvije države doprinjele jačanju investicija i saradnje.

Marković je kazala da je TurskaBosni i Hercegovini na 11. mjestu liste najvećih stranih investitora sa ukupnim obimom ulaganja od 220 miliona eura.

Podsjetivši da je u martu 2021. godine potpisan memorandum između ove dvije države, Milica Marković je kazala da je “zajednički cilj dvije države stvaranje povoljnih uslova za povećanje investicija i razvoja ekonomske saradnje“.

“Naš cilj je također i uspostavljanje direktne komunikacije između poslovne zajednice Turske i Bosne i Hercegovine”, dodala je.

Komentariši
Vezane vijesti

“Dodik ima pravo sanjati secesiju, ali do toga neće doći”

Današnje secesionističke izjave predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS komentarisao je i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, navodeći da Milorad…

“SDA je mogla biti u vlasti, ali se nismo pristali odreći Željka Komšića”

Večeras je u Vogošći održan predizborni skup Opštinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) uoči vanrednih izbora za opštinskog…

“Džamija je odlučila da se izabere Komšić u Predsjedništvo BiH”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a gostovao je večeras u centralnom…
Total
0
Share