Milica Marković: “Unaprijediti poslovne zajednice Turske i Bosne i Hercegovine”

Milica Marković @YouTube

Milica Marković, v.d. direktorice “Agencije za unapređenje stranih investicija” u Bosni i Hercegovini, posjetila je danas Sadika Babür Girgina, ambasadora Republike Turske u Sarajevu.

Tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima podrške turskim investitorima i podsticanju novih investicija. Sagovornici su konstatovali da su snažne političke, ekonomske i kulturne veze između dvije države doprinjele jačanju investicija i saradnje.

Marković je kazala da je TurskaBosni i Hercegovini na 11. mjestu liste najvećih stranih investitora sa ukupnim obimom ulaganja od 220 miliona eura.

Podsjetivši da je u martu 2021. godine potpisan memorandum između ove dvije države, Milica Marković je kazala da je “zajednički cilj dvije države stvaranje povoljnih uslova za povećanje investicija i razvoja ekonomske saradnje“.

“Naš cilj je također i uspostavljanje direktne komunikacije između poslovne zajednice Turske i Bosne i Hercegovine”, dodala je.

Vezane vijesti

Nevjerovatne tvrdnje iz RS: “Protivgradne rakete” su krive za sušu

Predsjednik udruženja mljekara entiteta Republika Srpska (RS), Vladimir Usorac, tvrdi da je za aktuelnu sušu u ovom dijelu…

Čiji je “državni avion Republike Srpske”!?

Predsjenik DNS-a Nenad Nešić, iako je to bilo ranije tokom dana najavljivano, neće danas praviti društvo Miloradu Dodiku,…

Dodikove izjave navode na zaključak da je “opozicija za ukidanje Republike Srpske”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, vrlo vješto koristi svaku priliku kako bi “odgovornost” za…
Total
20
Share