Milorad Dodik – lažni “super heroj”

Izbori u Prijedoru @prijedordanas.com

Mirko Šarović, lider SDS-a, kazao je danas da je Milorad Dodik potpuno otkrio svoje karte i pokazao zašto je protiv ekonomskih mjera koje bi smanjile inflatorni udar na građane.

Lider SDS-a navodi da je Dodik očito protiv ukidanja akciza i smanjenja PDV-a jer će od tog istog novca, koji uzima od naroda”, početi kupovati izbore.

Kupovina izborne volje naroda

“Dodik je svjesno spriječio svaki pokušaj smanjenja PDV-a na osnovne životne namirnice i ograničavanje marže na gorivo, kako bi priliv u budžet bio što veći i kako bi od sebe i svoje vlasti napravio lažne ‘super heroje’“, kazao je danas Šarović u komentaru na najavu predsjednika SNSD-a da će krajem septembra borcima, mladima od 18 do 30 godina i penzionerima uručiti jednokratnu pomoć od 100 KM.

U svom zaključku, Šarović navodi da “ako je Dodik već htio pomoći navedenoj populaciji, zašto im nije odmah uplatio taj novac nego čeka izbore“.

Vezane vijesti

Drastično se smanjio broj upisanih studenata u Federaciji BiH

Podaci koje je jučer objavio Federalni zavod za statistiku pokazuju da je u zimskom semestru akademske godine 2021./2022.…

Stolac: Više od 1.000 građana klanjalo dženazu Elmiri Sefo

Danas je više od 1.000 građana Stoca, ali i ostalih gradova Hercegovine, klanjalo dženazu namaz i prisustvovalo ukopu…

Bošnjaci “kupuju Hrvate za teglu kikirikija”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović zamjerio je danas visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH, Christianu Schmidtu, da nacrt izmjena…
Total
1
Share