“Mirko Šarović se krio u zamrzivaču tokom rata”

Srđan Mazalica @YouTube

Sudeći prema izjavama pojedinih političkih predstavnika u Bosni i Hercegovini (BiH), izbori kao da će se održati već za mjesec dana.

Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini (NS) entiteta Republika Srpska (RS) “napao” je danas predsjednika SDS-a Mirka Šarovića zbog njegovih izjava o 9. januaru, koji se u ovom dijelu BiH obolježava kao “praznik“.

Ozbiljne optužbe

Šarović je tvorac teze da je Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH zato što je Milorad Dodik ‘iritirao’ Bošnjake svojim izjavama”, kazao je danas Mazalica, tvrdeći da su “SDS i PDP ubjeđivali narod da bi OHR već odavno bio zatvoren da nije bilo Dodikove retorike”.

“Možda je najbolje da ne dišemo, da nikoga ne iritiramo. Ove teze su u rangu pravdanja zlostavljanja žena rečenicom ‘jer je to sama tražila‘”, tvrdi Mazalica.

Skrivao se tokom rata

Poslanik SNSD-a u NS RS, očito stajući u Dodikovu odbranu, upitao je danas da li je Republika Srpska nekoga iritirala kad su joj oduzimali šume i poljoprivredno zemljište“, te se ponovo “dotakao” predsjednika SDS-a.

Šarović misli da će najbolje proći ako ostane u zamrzivaču u kojem se krio tokom rata, ali Ustavni sud BiH će doći i do njegovog zamrzivača”, kazao je na kraju Mazalica.

Vezane vijesti

“Srbi se mogu suočiti sa istim krajem kao i Armenija”

Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kao i separatistička i provokativna retorika Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH…

“Raspad” Dodikovog SNSD-a u Srebrenici

Nakon što je polovinom septembra, na prethodnu ličnu najavu predsjednika SNSD-a, sa pozicije predsjednika Skupštine opštine (SO) Srebrenica…

Ili rat ili ništa: Dodik i Čubrilović pred Narodnu skupštinu RS postavili izazov

Šefovoma država članica Vijeća sigurnosti (VS) Ujedinjenih Nacija (UN), generalnom sekretaru UN -a, generalnom sekretaru NATO-a, te najvišim…
Total
1
Share