“Mirko Šarović se krio u zamrzivaču tokom rata”

Srđan Mazalica @YouTube

Sudeći prema izjavama pojedinih političkih predstavnika u Bosni i Hercegovini (BiH), izbori kao da će se održati već za mjesec dana.

Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini (NS) entiteta Republika Srpska (RS) “napao” je danas predsjednika SDS-a Mirka Šarovića zbog njegovih izjava o 9. januaru, koji se u ovom dijelu BiH obolježava kao “praznik“.

Ozbiljne optužbe

Šarović je tvorac teze da je Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH zato što je Milorad Dodik ‘iritirao’ Bošnjake svojim izjavama”, kazao je danas Mazalica, tvrdeći da su “SDS i PDP ubjeđivali narod da bi OHR već odavno bio zatvoren da nije bilo Dodikove retorike”.

“Možda je najbolje da ne dišemo, da nikoga ne iritiramo. Ove teze su u rangu pravdanja zlostavljanja žena rečenicom ‘jer je to sama tražila‘”, tvrdi Mazalica.

Skrivao se tokom rata

Poslanik SNSD-a u NS RS, očito stajući u Dodikovu odbranu, upitao je danas da li je Republika Srpska nekoga iritirala kad su joj oduzimali šume i poljoprivredno zemljište“, te se ponovo “dotakao” predsjednika SDS-a.

Šarović misli da će najbolje proći ako ostane u zamrzivaču u kojem se krio tokom rata, ali Ustavni sud BiH će doći i do njegovog zamrzivača”, kazao je na kraju Mazalica.

Vezane vijesti

“Bosna i Hercegovina nije nikakav pokušaj, već evropski pobačaj”

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda, govoreći o pritiscima međunarodne zajednice, kazao…

Dodik “s razlogom” Bošnjake namjerno naziva muslimanima

Vidno ljutiti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda danas je ponovo branio poziciju entiteta Republika…

Dodik: “Svaki put kada ukinu zakon, mi ćemo donijeti novi”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kazao je danas u Trebinju da entitet Republika Srpska…
Total
1
Share