Mladima je jedina želja naći posao i normalan život daleko od Republike Srpske

Nenad Nešić @YouTube

O ekonomskim problemima u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme rijetko ko i priča, s izuzetkom par političara i ekonomskih analitičara koji jedini već duži vremenski period upozoravaju na izuzetno teško stanje u ovoj oblasti.

Vrlo često ćemo od predstavnika aktuelne vlasti u BiH, na svim nivoima, čuti uvijek iste teze uobličene u priču o “ekonomskom rastu” koji zapravo godinama nikako da se desi.

Referirajući se na aktuelne događaje u entitetu Republika Sroska u vezi s tzv. “vraćanjem nadležnosti“, predsjednik DNS-a Nenad Nešić kazao je danas da je “preko 70% prosječne plate u Republici Srpskoj potrebno samo da se pokriju troškovi prehrane, ne ulazeći uopšte u druge potrebe”.

Cijene hrane su povećane, ulja, brašna, mesa… Jasno je da većina ljudi nije u stanju ni ljudski prehraniti porodicu“, navodi Nešić.

Život bez perspektive

Predsjednik DNS-a smatra da se “problem” može riješiti između ostalog i povećanjem prosječne plate na iznos od 1.500 KM, kao i drugim mjerama koje će u kratkom roku poboljšati život ljudi”.

Mladi ne vide ovdje nikakvu perspektivu. Njima je jedina želja pronaći posao i normalan život daleko od Republike Srpske”, zaključio je Nešić.

Vezane vijesti

“Bošnjake neće spasiti članstvo u NATO savezu, u velikoj su zabludi”

Na današnjoj konferenciji za novinare, Nebojša Vukanović, predsjednik liste “Za pravdu i red”, kazao je zbog čega je…

Novi Ćosićev skandal: “Sve u ovoj zemlji je naše srpsko i ostaće”

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, smatra da, kako navodi, “isticanje zastave takozvane Armije BiH na jednom vozilu u…

Twitter uveo “sankcije” Gorici Dodik

Nakon što su Sjedinjene Američke Države (SAD) prije sedam dana uvele sankcije njenom ocu Miloradu Dodiku, zbog “koruptivnih”…
Total
0
Share