Mladima je jedina želja naći posao i normalan život daleko od Republike Srpske

Nenad Nešić @YouTube

O ekonomskim problemima u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme rijetko ko i priča, s izuzetkom par političara i ekonomskih analitičara koji jedini već duži vremenski period upozoravaju na izuzetno teško stanje u ovoj oblasti.

Vrlo često ćemo od predstavnika aktuelne vlasti u BiH, na svim nivoima, čuti uvijek iste teze uobličene u priču o “ekonomskom rastu” koji zapravo godinama nikako da se desi.

Referirajući se na aktuelne događaje u entitetu Republika Sroska u vezi s tzv. “vraćanjem nadležnosti“, predsjednik DNS-a Nenad Nešić kazao je danas da je “preko 70% prosječne plate u Republici Srpskoj potrebno samo da se pokriju troškovi prehrane, ne ulazeći uopšte u druge potrebe”.

Cijene hrane su povećane, ulja, brašna, mesa… Jasno je da većina ljudi nije u stanju ni ljudski prehraniti porodicu“, navodi Nešić.

Život bez perspektive

Predsjednik DNS-a smatra da se “problem” može riješiti između ostalog i povećanjem prosječne plate na iznos od 1.500 KM, kao i drugim mjerama koje će u kratkom roku poboljšati život ljudi”.

Mladi ne vide ovdje nikakvu perspektivu. Njima je jedina želja pronaći posao i normalan život daleko od Republike Srpske”, zaključio je Nešić.

Vezane vijesti

Jedino rješenje za BiH je osnivanje hrvatske i bošnjačke republike

Akademik Božo Žepić, istaknuti bosanskohercegovački sociolog i univerzitetski profesor opisao je svoje viđenje stanja u Bosni i Hercegovini…

“Hrvatska želi dominaciju, tutorstvo i pokroviteljstvo nad BiH i Bošnjacima”

Zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, Šemsudin Mehmedović, oglasio se na svom Facebook profilu u vezi tvrdnji…

“Zbog zagarantovane vlasti HDZ bi pristao da krade manje”

U svjetlu aktuelnih dešavanja sa izborom sudija Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, te višegodišnje “neaktivnosti” predsjednika Marinka…
Total
1
Share