“Na sceni je organizovana i sinhronizovana hajka na sve što je srpsko”

Plan “Velike Srbije” @Twitter

Komentarišući danas objavljeno pismo 56 evropskih i američkih parlamentaraca u kojem se “traži promjena kursa prema Srbiji zbog nerješavanja problema Kosova”, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik kazao je da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić čovjek mira.

“Niko iole objektivan u Aleksandru Vućiću ne vidi faktor bilo kakve nestabilnosti“, kazao je predsjednik manjeg bh. entiteta, dodajući da je jedina krivica predsjednika Srbije ta što se zalaže za mir, poštovanje susjeda ili uspostavljanje dobrih ekonomskih odnosa.

“Stranci ovdje neće odlučivati”

U intervjuu za agenciju “Srna“, Dodik je kazao da je ovo pismo usmjereno, ne samo protiv Vučića, već i protiv cjelokupnog srpskog naroda, Srbije i bh. entiteta Republike Srpske, navodeći da je “očigledno na sceni organizovana i sinhronizovana hajka na sve što je srpsko“.

“Razlog tome je što postoje lideri koji ne žele da sagnu glavu pod raznim pritiscima i ucjenama i koji ni po koju cijenu neće pristati da od Republike Srpske i Republike Srbije prave kolonije i protektorate u kojima će stranci da odlučuju“, poručio je na kraju predsjednik bh. entiteta RS.

Vezane vijesti

“Sebijina diploma je pojašnjena indeksom kao dokazom o studiranju”

Govoreći nakon sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) prvi čovjek stranke, Bakir Izetbegović, govorio je danas i…

“Republika Srpska je pomrsila konce čak i Amerikancima”

Svaki pokušaj zapadnih centara moći da destabilizuju Republiku Srpsku (RS) biće blokiran, kazao je večeras predsjednik manjeg bh.…

Svakom ponešto: Bakiru “Dom naroda”, Čoviću “Predsjedništvo BiH”

Kako je portal Danas.ba već sinoć pisao o postizanju određenog kompromisa tokom pregovora u Neumu, gdje domaće stranke…
Total
0
Share