Najveći interes Hrvatske je imati BiH što prije u Evropskoj uniji

Gordan Grlić Radman @YouTube

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova u vladi Republike Hrvatske, stigao je jučer u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, posjetivši najprije pojedine opštine u Centralnoj Bosni koje su većinom naseljene Hrvatima.

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova je posebno naglasio da je u ovaj dio Bosne i Hercegovine došao “s porukom ohrabrenja Hrvatima koji ondje žive, ali i s namjerom podrške očuvanju mira i stabilnosti u BiH“.

Pomoć na putu prema EU

Nakon sastanka sa predstavnicima lokalne vlasti u Vitezu i Travniku, hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova izrazio je spremnost Hrvatske da pomogne BiH na njenom evropskom putu.

Nama je najveći interes imati Bosnu i Hercegovinu što prije u Evropskoj uniji“, kazao je Grlić Radman, posebno naglašavajući da bi to bilo “najbolje rješenje za stabilnu, funkcionalnu i prosperitetnu BiH i sve njene konstitutivne narode i građane“.

Vezane vijesti

Ljubinje usljed zemljotresa pretrpjelo ozbiljnu materijalnu štetu

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Richterove skale pogodio je sinoć šire područje Hercegovine, a epicentar mu je bio na…

Temperature blizu 30 stepeni, stiže nam sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar…

Ponovnim uvođenjem policijskog sata pritisak na bolnice bi značajno pao!?

Još 20. maja ove godine na pudručju Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) ukinut je policijski sat kojim su…
Total
9
Share