Nakon izvinjenja zbog genocida, Čović sada tvrdi da je sve medijska manipulacija

Dragan Čović @rtv-hb.com

Nakon što je javnosti, bar onoj za koju on smatra da je povrijedilo njegovo glasanje o poništavanju Inzkovog zakona o negiranju genocida u BiH, uputio izvinjenje, predsjednik HDZ-a BiH je u vrlo kratkom periodu “promijenio ploču”.

Iako je još prvih dana mjeseca decembra, za sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH kada su članovi njegovog HDZ-a BiH glasali za povlačenje spornog zakona o genocidu, Dragan Čović tvrdio da taj zakon neće ni proći, te uputio izvinjenje onima koje je takav njegov potez možda uvrijedio, sada u javnosti iznosi potpuno drugačije činjenice.

“Jedina žrtva”

Naime, predsjednik HDZ-a BiH sada tvrdi da je zapravo “izmanipulisana javnost u BiH i međunarodna javnost”, i to sve “iz jednog izvora informacija na jedan krajnje neprihvatljiv način”.

Čović vjerovatno posljednjih nekoliko dana, od svoje prvobitne izjave i upućenog izvinjenja, pokušava “izgladiti stvar” vjerovatno računajući na “kratku pamet” svojih glasača i političkih partnera, kao i loše pamćenje javnosti, te se očito nastoji “predstaviti jedinom žrtvom” cjelokupnog događaja.

Vezane vijesti

Mostar: Uklonjen poznati McDonalds logo na M-17

Nakon što su 30. decembra 2022. godine svi McDonalds restorani u BiH zatvoreni zbog nepoštovanja uslova pod kojima…

Cvijanović: “Još jedan u nizu dosadnih Bećirovićevih romana”

Nakon što je danas u svom saopštenju za medije član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović…

Što više entiteta, a što manje države Bosne i Hercegovine

Komentarišući sastanak entitetskih vlada (FBiH i RS), koji je održan 8. juna u Banjaluci, predsjednik bh. entiteta Republike…
Total
0
Share