Nakon izvinjenja zbog genocida, Čović sada tvrdi da je sve medijska manipulacija

Dragan Čović @rtv-hb.com

Nakon što je javnosti, bar onoj za koju on smatra da je povrijedilo njegovo glasanje o poništavanju Inzkovog zakona o negiranju genocida u BiH, uputio izvinjenje, predsjednik HDZ-a BiH je u vrlo kratkom periodu “promijenio ploču”.

Iako je još prvih dana mjeseca decembra, za sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH kada su članovi njegovog HDZ-a BiH glasali za povlačenje spornog zakona o genocidu, Dragan Čović tvrdio da taj zakon neće ni proći, te uputio izvinjenje onima koje je takav njegov potez možda uvrijedio, sada u javnosti iznosi potpuno drugačije činjenice.

“Jedina žrtva”

Naime, predsjednik HDZ-a BiH sada tvrdi da je zapravo “izmanipulisana javnost u BiH i međunarodna javnost”, i to sve “iz jednog izvora informacija na jedan krajnje neprihvatljiv način”.

Čović vjerovatno posljednjih nekoliko dana, od svoje prvobitne izjave i upućenog izvinjenja, pokušava “izgladiti stvar” vjerovatno računajući na “kratku pamet” svojih glasača i političkih partnera, kao i loše pamćenje javnosti, te se očito nastoji “predstaviti jedinom žrtvom” cjelokupnog događaja.

Vezane vijesti

Cvijanovićki, Bećiroviću i Komšiću plate iznad 6.000 KM

Iako se u mnogim medijskim izvještajima način objašnjenja nove Odluke, o visini osnovice za obračun plata zaposlenim osobama…

“Željko Komšić je jedina nada za Republiku Srpsku”

Iako s jedne strane nadležni organi vlasti u entitetu Republika Srpska (RS) smatraju da Vijeće ministara BiH može…

“Ako se narod ne odupre, zabraniće Srbima i Krsnu slavu”

Govoreći o nedavnoj posjeti Rusiji od strane delegacije Narodne Skupštine (NS) bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), Darko Banjac,…
Total
11
Share