Nakon izvinjenja zbog genocida, Čović sada tvrdi da je sve medijska manipulacija

Dragan Čović @rtv-hb.com

Nakon što je javnosti, bar onoj za koju on smatra da je povrijedilo njegovo glasanje o poništavanju Inzkovog zakona o negiranju genocida u BiH, uputio izvinjenje, predsjednik HDZ-a BiH je u vrlo kratkom periodu “promijenio ploču”.

Iako je još prvih dana mjeseca decembra, za sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH kada su članovi njegovog HDZ-a BiH glasali za povlačenje spornog zakona o genocidu, Dragan Čović tvrdio da taj zakon neće ni proći, te uputio izvinjenje onima koje je takav njegov potez možda uvrijedio, sada u javnosti iznosi potpuno drugačije činjenice.

“Jedina žrtva”

Naime, predsjednik HDZ-a BiH sada tvrdi da je zapravo “izmanipulisana javnost u BiH i međunarodna javnost”, i to sve “iz jednog izvora informacija na jedan krajnje neprihvatljiv način”.

Čović vjerovatno posljednjih nekoliko dana, od svoje prvobitne izjave i upućenog izvinjenja, pokušava “izgladiti stvar” vjerovatno računajući na “kratku pamet” svojih glasača i političkih partnera, kao i loše pamćenje javnosti, te se očito nastoji “predstaviti jedinom žrtvom” cjelokupnog događaja.

Vezane vijesti

Lagumdžija: “Dodik divlja kao Radovan Karadžić”

Nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) i bivši ministar vanjskih poslova, te također nekadašnji prvi čovjek…

Novalić o odlasku stanovništva: “Imali smo u planu uvesti ministarstvo mladih”

U vremenu kada skoro svaka druga mlada osoba u Bosni i Hercegovini (BiH) razmišlja o odlasku iz zemlje,…

Hrvatima je BiH domovina, Srbi i Bošnjaci teže separatizmu i unitarizmu

Povodom višednevnih razgovora oko izmjena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sinoć je…
Total
11
Share