“Nama dejtonska Bosna i Hercegovina odgovara”

Denis Šulić @YouTube

Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine entiteta Republika Srpska (RS), kazao je danas da je Christian Schmidt “za Republiku Srpsku njemački turista i to će tako ostati”.

Govoreći za entitetski javni radio-televizijski servis “RTRS”, Šulić je kazao da “račune, ako šta nije u redu, polažemo građanima, a ne turistima“.

Jezik sile i nametanja

Nama dejtonska Bosna i Hercegovina odgovara, ali ne onakva kakvom je zamislio neko u Sarajevu, jezikom sile i nametanja”, kazao je Šulić, dodajući da “takve stavove podržava, nažalost, i dio međunarodne zajednice”.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS je također kazao da je tokom proslave (neustavnog) “Dana RS” u svijet “otišla slika mira, za razliku od druge strane, gdje se samo poziva na rat“.

Vezane vijesti

Džaferović uporedio Zorana Milanovića sa Hitlerom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović, komentarisao je danas istup predsjednika Hrvatske u Madridu i njegovu,…

Evo zašto Dodik želi smanjiti broj pripadnika Oružanih snaga BiH na pola

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a, izrazio je danas, kako je…

“Izetbegović, Turkovićka i Alkalaj sa Dodikom mlataraju kako hoće”

Komentarišući najnovije izjave, ali i stavove Milorada Dodika, Igor Crnadak, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS)…
Total
21
Share