“Napad na ustavni poredak”: Željka Cvijanović i Radovan Višković glavni osumnjičeni

Željka Cvijanović i Radovan Višković @prnjavorlive.info

“Meni je predočeno da su osumnjičeni predsjednici svih političkih stranaka, kao i predlagači zaključaka i deklaracije. Tu je i predsjednica RS, predsjednik Vlade RS i šefovi poslaničkih klubova”, kazao je okupljenim novinarima predsjednik SPS-a Goran Selak, koji je jutros stigao na saslušanje u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine (BiH).

Selak je naveo da se on na saslušanju pojavio kao svjedok u ovom slučaju, dodajući da on lično smatra da sporni događaji “ne predstavljaju napad na ustavni poredak“.

“Mi ispred SPS-a nismo učestvovali u kreiranju i učestvovanju i donošenju odluka o vraćanju nadležnosti RS“, dodao je Selak, navodeći da je on “za jačenje institucija RS, za jaku i stabilnu RS u okviru Dejtonske Bosne i Hercegovine”.

Predsjednik SPS-a je kazao i da su već i prije njega pojedine osobe bile saslušane u vezi sa ovim predmetom u Tužilaštvu BiH.

Vezane vijesti

OHR “pita” RS: Da li vam je važno članstvo u Evropskoj uniji?

Kako prenose pojedini mediji iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), iz kancelarije visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta…

Dodik je malo nervozan: “Prepao se negativnog ambijenta i traži izlaznu varijantu”

Koliko je teško objasniti gdje i kuda ide trenutna politika Milorada Dodika u vezi s tzv. “vraćanjem nadležnosti,…

Za sedmo dijete u Mostaru porodiljna naknada od 10 hiljada KM

Pomalo nestvarno zvuči podatak koji je danas stigao iz Mostara, a koji govori o tome koliko novca će…
Total
1
Share