“Ne daj Bosnu Lendo, ne daj Islam Lendo, ne daj dušmanima…”

Protesti u Sarajevu zbog izbora nove Vlade FBiH @Twitter

Jučerašnji protesti ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu, zbog načina izbora nove Vlade FBiH, većinom su bili mirni, osim trenutka kada je verbalno i fizički napadnut Kenan Uzunović, nekadašnji član “Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad” (BHI-KF) i aktuelni član stranke “NES”, zbog svoje podrške prilikim glasanja za novu Vladu FBiH.

U jednom trenutku među okupljene izašao je potpredsjednik FBiH Refik Lendo, iz stranke SDA, a građani su mu izražavali podršku i upućivali mu riječi podrške.

Ne daj Bosnu…

Kao najkarakterističniji trenutak jučerašnjih protesta u Sarajevu zasigurno će ostati onaj u kome jedan od okupljenih građana, držeći u ruci dva transparenta, izražava “potpunu podršku” potpredsjedniku FBiH iz reda bošnjačkog naroda.

“Ne daj Bosnu Lendo, ne daj Islam Lendo, ne daj, ne daj dušmanima Lendo”, uzvikivao je muškarac u kasnim tridesetim godinama.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Od aprila penzije u Federaciji BiH prelaze granicu od 500 KM

Penzioneri u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) svakih nekoliko mjeseci dobijaju koliko/toliko lijepe vijesti iz Federalnog zavoda za…

“Protesti nezadovoljnih radnika u BiH su prošlost”

Svoju novu predizbornu tribinu, u vrijeme dok još uvijek nije niti zvanično počela izborna kampanja u Bosni i…

“RS će postati izolovana kao Sjeverna Koreja, a FBiH će za nas biti Dubai”

Još uvijek se ne stišavaju reakcije na odlazak predstavnika vlasti bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) u Moskvu, 21.…
Total
0
Share