Neočekivana “prijetnja” Fudbalskom savezu BiH iz glavnog grada države

Benjamina Karić @YouTube

Reagujući na moguće odigravanje prijateljske utakmice između fudbalskih selekcija Rusije i Bosne i Hercegovine, a čiji poziv za odigravanje je danas prihvatio Fudbalski savez BiH, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pozvala je stručni štab reprezentacije i sve fudbalere na bojkot utakmice.

Oštro osuđujemo odluku Fudbalskog saveza BiH u vezi sa odigravanjem prijateljske utakmicu sa Rusijom, jerje je njeno prihvatanje diskreditujuće za našu zemlju u očima UEFA-e i FIFA-e“, napisala je gradonačelnica Karić na svom Facebook profilu.

Kraj saradnje?

Zanimljiva je bila njena poruka na kraju, u kojoj je navela da će Grad Sarajevo, na čijem je čelu, obustaviti saradnju s Fudbalskim savezom BiH ukoliko ne dođe do promjene odluke u vezi sa odigravanjem utakmice.

“Ukoliko se odluka ne promijeni, Grad Sarajevo će prestati sa saradnjom sa Fudbalskim savezom BiH, koja je do sada bila kvalitetna”, zaključila je Karić.

Vezane vijesti

BH Telecom izbacio “N1” i “Sport Klub” iz sistema “Moja TV”

Baš kao što je to i bilo najavljivano danima, kompanija “BH Telecom” je tačno u ponoć, na 1.…

“Milanović muslimane iz BiH predstavlja kao manje vrijedne ljude”

Iz Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini (BiH) navodi se da…

Čović: “Teška je zabluda ako misle da će sprovesti izbore u BiH”

“Sadašnja Centralna izborna komisija BiH je imenovana mimo zakona i mimo poslovnika”, kazao je večeras predsjednik HDZ-a BiH…
Total
18
Share