Nešić: “Helez želi fascinirati birače SDP-a time što će prijetiti Srbiji”

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a @dnsrs.org

Komentarišući jučerašnje izjave ministra odbrane u Vijeću ministara BiH, Zukana Heleza, koji je upozorio na nedavni ispad srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je u jednom kontekstu kazao da je “Republika Srpska država”, predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio mu je “da ide u Afganistan i Siriju ako mu se ratuje”, odnosno, da “ne može prijetiti Oružanim snagama BiH, SIPA-om ili Graničnom policijom BiH”.

Predsjednik DNS-a, koji je ujedno i ministar sigurnosti BiH, smatra da Helez, kao i “svaki mali i nedorasli političar, želi da fascinira birače SDP-a time što će prijetiti Srbiji”.

“Ako Vučić ovako nastavi, biću prisiljen komunicirati sa Sandžakom i Vojvodinom”

“Ko laže državu, lako mu je lagati narod”

U saopštenju iz Nešićeve stranke, kojeg prenosi “RTRS“, poručili su Helezu da bi mu “bilo dobro da ode u Novi Pazar, Sjenicu, Tutin i vidi puteve, bolnice, škole, sportske dvorane koje je izgradio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i da nauči kako Srbija vodi računa o svakom svom građaninu”.

“Iza kamera u nebo diže napredak Srbije i ekonomske projekte priznajući da je Srbija za Bosnu i Hercegovinu velesila u svakom pogledu. A kada se upale kamere vidimo drugog Zukana. Ne čudi od čovjeka koji je pravosnažno osuđen za laganje na sudu. Ko laže državu, lako mu je lagati narod”, zaključio je Nešić.

Vezane vijesti

Čerkez: “Omicron već kruži u BiH, postaće dominantan u narednim mjesecima”

Bosna i Hercegovina (BiH) je u srijedu potvrdila prvih 10 infekcija “Omikron” sojem virusa korona, te se pretpostavlja…

Semir Efendić novi premijer Kantona Sarajevo!?

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik sarajevske Opštine Stari Grad i jedan od osnivača Narodnog evropskog saveza (NES) BiH govorio je…

Dodik najavio “kupovinu papaka” nakon izbora!? Samo da nisu sa muslimanima…

U svom najnovijem osvrtu na društvenoj mreži Twitter, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a,…
Total
0
Share