Nevjerovatne tvrdnje iz RS: “Protivgradne rakete” su krive za sušu

Vladimir Usorac @YouTube

Predsjednik udruženja mljekara entiteta Republika Srpska (RS), Vladimir Usorac, tvrdi da je za aktuelnu sušu u ovom dijelu Bosne i Hercegovine zapravo krivac protivgradna zaštita, te da je treba što prije ukinuti.

Još jedino mi ovdje u Bosni i Hercegovini imamo protivgradnu zaštitu. Nema ni Srbija, ni Hrvatska, nema ni Federacija. Smatramo da protivgradna zaštita nanosi više štete nego koristi“, kazao je danas Usorac u obraćanju medijima.

Još više padavina

S druge strane, Tihomir Dejanović, direktor JP “Protivgradna preventiva RS” navodi da se u protivgradnoj zaštiti koristi srebrni jodid, koji zapravo omogućava ‘otapanje’ grada u oblacima i njegovo prijevremeno ispadavanje, što na kraju ima za posljedicu povećanje količine padavina“.

Protivgradna zaštita nam je mnogo puta pomogla. Čak bi i trebala da se proširi na što više mjesta”, poručuju poljoprivrednici sa sjeveroistoka BiH, iz Semberije, dodajući da bi “u pojedinim godinama imali 100% uništene usjeve da protivgradna zaštita nije radila svoje“.

Vezane vijesti

Škola traži od Emele da odluči: “Da li si ti Srpkinja ili Bošnjakinja?”

Cijeli život Emela Halilović, kćerka Srpkinje i oca Bošnjaka, bila je tražena da odluči kojem narodu u BiH…

“Pozivam članove SDA da glasaju za Željka Komšića”

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, u povodu predstavljanja Denisa Bećirovića kao zajedničkog kandidata bh. opozicije za člana…

Kako Zoran Milanović ulazi u BiH bez ikakvih najava?

Dragan Bursać, poznati bosanskohercegovački književnik, novinar i kolumnista, osvrnuo se danas na zabranu posjete srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću…
Total
12
Share