Nije ugroženo hrvatsko pitanje, ugrožena je jedino Čovićeva pozicija

Ramiz Salkić @YouTube

Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kazao je da nije iznenađen stavovima HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštinr BiH vezano za Zakon o negiranju genocida.

Salkić navodi da su iz ove stranke “frustirani što se njihovi politički ciljevi ne mogu ostvariti i napravili su savez sa onima koji im ne mogu pomoći”.

“Ovo je vrhunac njihove frustracije. Negiranjem genocida, Čović neće ostvariti svoje zamišljene ciljeve”, kazao je između ostalog Salkić gostujući u programu “Hayat” televizije.

Govoreći o aktuelnim izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Salkić navodi da “presuđeni Udruženi zločinački poduhvat ‘Šestorke’ potvrđuje agresiju Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu“.

Razlog Milanovićeve ljutnje

“To je upravo ono zbog čega je Milanović ljut. Presudom Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju potvrđuje se da je Hrvatska izvršila agresiju na našu zemlju. Veza Milanovića sa HDZ-om u Bosni i Hercegovini ima elemente političkog pritiska na Bošnjake“, dodao je potpredsjednik RS, te zaključio:

“Ovdje se ne radi o borbi za hrvatsko pitanje jer ono nije ugroženo, ovdje je samo ugrožena pozicija Dragana Čovića za koju se on jedino i bori”.

Vezane vijesti

Radmanović i Cvijanović se uveliko pripremaju za stanje nakon Dodika

Bivši potpredsjednik SNSD-a, kazao je jučer da će “ogroman broj članova ove stranke glasati protiv Željke Cvijanović na…

Jučer ih nazivao “naoružanom bandom”, danas im dijeli novac

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, u srijedu je ukrajinske borce nazvao “naoružanom bandom”, na…

HDZ BiH: Izgradimo zemlju iz koje mladi ljudi neće odlaziti

Nakon nekoliko dana čekanja, danas su se konačno oglasili iz Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH)…
Total
1
Share