Nije ugroženo hrvatsko pitanje, ugrožena je jedino Čovićeva pozicija

Ramiz Salkić @YouTube

Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kazao je da nije iznenađen stavovima HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštinr BiH vezano za Zakon o negiranju genocida.

Salkić navodi da su iz ove stranke “frustirani što se njihovi politički ciljevi ne mogu ostvariti i napravili su savez sa onima koji im ne mogu pomoći”.

“Ovo je vrhunac njihove frustracije. Negiranjem genocida, Čović neće ostvariti svoje zamišljene ciljeve”, kazao je između ostalog Salkić gostujući u programu “Hayat” televizije.

Govoreći o aktuelnim izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Salkić navodi da “presuđeni Udruženi zločinački poduhvat ‘Šestorke’ potvrđuje agresiju Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu“.

Razlog Milanovićeve ljutnje

“To je upravo ono zbog čega je Milanović ljut. Presudom Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju potvrđuje se da je Hrvatska izvršila agresiju na našu zemlju. Veza Milanovića sa HDZ-om u Bosni i Hercegovini ima elemente političkog pritiska na Bošnjake“, dodao je potpredsjednik RS, te zaključio:

“Ovdje se ne radi o borbi za hrvatsko pitanje jer ono nije ugroženo, ovdje je samo ugrožena pozicija Dragana Čovića za koju se on jedino i bori”.

Vezane vijesti

“Kao hijene uz vještačke osmijehe kuju plan kako da se ograde od Dodika”

Mnoštvo je rakcija i komentara pristiglo na jučerašnju odluku administracije SAD da uvede sankcije pojedinim političarima i kompanijama…

“Protesti nezadovoljnih radnika u BiH su prošlost”

Svoju novu predizbornu tribinu, u vrijeme dok još uvijek nije niti zvanično počela izborna kampanja u Bosni i…

Dodikova omiljena uzrečica “100 miliona”, ovaj put za “nacionalni stadion RS”

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, obećao je danas tokom manifestacije “Dan fudbala…
Total
1
Share