Nije ugroženo hrvatsko pitanje, ugrožena je jedino Čovićeva pozicija

Ramiz Salkić @YouTube

Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kazao je da nije iznenađen stavovima HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštinr BiH vezano za Zakon o negiranju genocida.

Salkić navodi da su iz ove stranke “frustirani što se njihovi politički ciljevi ne mogu ostvariti i napravili su savez sa onima koji im ne mogu pomoći”.

“Ovo je vrhunac njihove frustracije. Negiranjem genocida, Čović neće ostvariti svoje zamišljene ciljeve”, kazao je između ostalog Salkić gostujući u programu “Hayat” televizije.

Govoreći o aktuelnim izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Salkić navodi da “presuđeni Udruženi zločinački poduhvat ‘Šestorke’ potvrđuje agresiju Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu“.

Razlog Milanovićeve ljutnje

“To je upravo ono zbog čega je Milanović ljut. Presudom Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju potvrđuje se da je Hrvatska izvršila agresiju na našu zemlju. Veza Milanovića sa HDZ-om u Bosni i Hercegovini ima elemente političkog pritiska na Bošnjake“, dodao je potpredsjednik RS, te zaključio:

“Ovdje se ne radi o borbi za hrvatsko pitanje jer ono nije ugroženo, ovdje je samo ugrožena pozicija Dragana Čovića za koju se on jedino i bori”.

Vezane vijesti

Koga je još briga što je “umrlo 28 ljudi na 74 zaražene osobe”

Bosna i Hercegovina nalazi se na neslavnom trećem mjestu u svijetu po smrtnosti od virusa korona na milion…

“Ako opozicija pobjedi na izborima, narod će jesti zlatnim kašikama”

Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i visokopozicionirani član SNSD-a tvrdi da pojedini međunarodni savjetnici osmišljavaju…

Reakcije na prijedlog HDZ-a: “Samo nam još stavite trake oko ruke”

Nakon što je jutros objavljeno da je Nikola Lovrinović, šef Kluba HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i…
Total
1
Share