Novi Dodikov poraz: SNSD “izgubio” Banjaluku!

Draško Stanivuković @YouTube

Nakon što je na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine u najvećem gradu bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) vladajući SNSD ostao bez mjesta gradonačelnika, danas je ostao i bez vladajuće većine.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, očito je uradio nemoguće, “srušivši” danas većinu koju je u gradskoj skupštini predvodio SNSD Milorada Dodika.

Iako je još od prvog dana nakon lokalnih izbora i pobjede Stanivukovića za mjesto gradonačelnika bilo jasno da će raditi u jako teškim uslovima bez većine u Skupštini grada, danas se desio “tektonski” preokret, nakon što Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija i potpredsjednik Skupštine Saša Čudić nisu podržali aktuelni bojkot SNSD-a.

Totalni politički poraz

“Usvajanje rebalansa budžeta bez SNSD-a je za mene veći trenutak nego pobjeda za gradonačelnika prije godinu dana”, rekao je vidno uzbuđeni Stanivuković, nakon današnje skupštinske sjednice.

Pa ipak, najzanimljivija biti će reakcija predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na dešavanja u ovom dijelu BiH i “totalnog političkog gubitka” Banjaluke.

Podaci: Facebook

Vezane vijesti

“Provincijalni političari iz RS umislili da mogu dovoditi u pitanje državu BiH”

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) učestvovao je u grčkom Solunu na “Samitu Procesa saradnje u…

“Treći entitet” ili veto iz Hrvatske na kandidatski status za BiH

Više nego očigledno, primjer Bugarske predstavlja presedan u Evropskoj uniji (EU), jer nakon što je vlada u Sofiji…

Otvoren slučaj policijske službenice koja je pomagala Sulejmanoviću

Nenad Nešić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, potvrdio je jutros za srbijanske medije da se…
Total
0
Share