Novi Dodikov poraz: SNSD “izgubio” Banjaluku!

Draško Stanivuković @YouTube

Nakon što je na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine u najvećem gradu bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) vladajući SNSD ostao bez mjesta gradonačelnika, danas je ostao i bez vladajuće većine.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, očito je uradio nemoguće, “srušivši” danas većinu koju je u gradskoj skupštini predvodio SNSD Milorada Dodika.

Iako je još od prvog dana nakon lokalnih izbora i pobjede Stanivukovića za mjesto gradonačelnika bilo jasno da će raditi u jako teškim uslovima bez većine u Skupštini grada, danas se desio “tektonski” preokret, nakon što Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija i potpredsjednik Skupštine Saša Čudić nisu podržali aktuelni bojkot SNSD-a.

Totalni politički poraz

“Usvajanje rebalansa budžeta bez SNSD-a je za mene veći trenutak nego pobjeda za gradonačelnika prije godinu dana”, rekao je vidno uzbuđeni Stanivuković, nakon današnje skupštinske sjednice.

Pa ipak, najzanimljivija biti će reakcija predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na dešavanja u ovom dijelu BiH i “totalnog političkog gubitka” Banjaluke.

Podaci: Facebook

Vezane vijesti

FBiH: U škole upisano 3.802 učenika manje, “nedostaje” čak 159 odjeljenja

Poznati bh.  ekonomski analitičar Faruk Hadžić s vremena na vrijeme objavljuje statističke podatke vezano uz privredna kretanja u…

“Milanovićevo uslovljavanje Izbornog zakona u BiH nema veze ni sa čim”

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, kao jedan od gostiju ovogodišnjeg “Sarajevo Business Foruma”, kazao je danas da…

“Izetbegović, Turkovićka i Alkalaj sa Dodikom mlataraju kako hoće”

Komentarišući najnovije izjave, ali i stavove Milorada Dodika, Igor Crnadak, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS)…
Total
4
Share