Novi Dodikov poraz: SNSD “izgubio” Banjaluku!

Draško Stanivuković @YouTube

Nakon što je na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine u najvećem gradu bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) vladajući SNSD ostao bez mjesta gradonačelnika, danas je ostao i bez vladajuće većine.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, očito je uradio nemoguće, “srušivši” danas većinu koju je u gradskoj skupštini predvodio SNSD Milorada Dodika.

Iako je još od prvog dana nakon lokalnih izbora i pobjede Stanivukovića za mjesto gradonačelnika bilo jasno da će raditi u jako teškim uslovima bez većine u Skupštini grada, danas se desio “tektonski” preokret, nakon što Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija i potpredsjednik Skupštine Saša Čudić nisu podržali aktuelni bojkot SNSD-a.

Totalni politički poraz

“Usvajanje rebalansa budžeta bez SNSD-a je za mene veći trenutak nego pobjeda za gradonačelnika prije godinu dana”, rekao je vidno uzbuđeni Stanivuković, nakon današnje skupštinske sjednice.

Pa ipak, najzanimljivija biti će reakcija predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na dešavanja u ovom dijelu BiH i “totalnog političkog gubitka” Banjaluke.

Podaci: Facebook

Vezane vijesti

Borenović govorio o korumpiranim političarima, Dodik se prepoznao

Većina lidera političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH okupila se danas u Briselu na sastanku sa predsjednikom…

“Ne može dobar doktor imati tri puta manju platu od lošeg ministra”

Razlozi zbog kojih mnogobrojni medicinski radnici odlaze iz Bosne i Hercegovine (BiH) su brojni, ali u osnovi najveći…

Čavara: “Schmidtu je jedino važno ono što traži SDA”

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, uputio je pismo predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, njegovim potpredsjednicima i članovima…
Total
4
Share