Novi Dodikov poraz: SNSD “izgubio” Banjaluku!

Draško Stanivuković @YouTube

Nakon što je na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine u najvećem gradu bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) vladajući SNSD ostao bez mjesta gradonačelnika, danas je ostao i bez vladajuće većine.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, očito je uradio nemoguće, “srušivši” danas većinu koju je u gradskoj skupštini predvodio SNSD Milorada Dodika.

Iako je još od prvog dana nakon lokalnih izbora i pobjede Stanivukovića za mjesto gradonačelnika bilo jasno da će raditi u jako teškim uslovima bez većine u Skupštini grada, danas se desio “tektonski” preokret, nakon što Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija i potpredsjednik Skupštine Saša Čudić nisu podržali aktuelni bojkot SNSD-a.

Totalni politički poraz

“Usvajanje rebalansa budžeta bez SNSD-a je za mene veći trenutak nego pobjeda za gradonačelnika prije godinu dana”, rekao je vidno uzbuđeni Stanivuković, nakon današnje skupštinske sjednice.

Pa ipak, najzanimljivija biti će reakcija predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na dešavanja u ovom dijelu BiH i “totalnog političkog gubitka” Banjaluke.

Podaci: Facebook

Vezane vijesti

“Vojin Mijatović je kukavičije jaje kojeg je postavio Dodik”

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini bh. entiteta Republika Srpska (RS) i istaknuti politički aktivista, predao je danas…

“Dodik zaista vjeruje da je Bogom dan da čuva Republiku Srpsku”

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, govorio je sinoć o potezima aktuelne vlasti u…

Građani Pala: “Živimo zajedno, ovisni smo jedni o drugima. Podjela nema smisla”

Da li srpski dio države zaista želi da se odvoji od Bosne i Hercegovine? I Srbi i Bošnjaci…
Total
4
Share