“Odlazi cirkus iz našeg malog entiteta”

Cirkuska predstava @pixabay.com

Sve je više reakcija na najavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednika SNSD-a, da će se predstavnici srpskog naroda vratiti u institucije države Bosne i Hercegovine.

Iako su mnogi smatrali da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zapravo nema toliko uticaja na Dodika, ispostavilo se nakon njihovog jučerašnjeg sastanka da zapravo i nije tako. Da li je Dodik pristao na Vučićevu molbu jer je predsjednik Srbije obećao još jednu novčanu pomoć bh. entitetu RS, ili je i sam Vučić shvatio “da je vrag odnio šalu”, saznaćemo uskoro.

U međuvremenu u entitetu RS, kao nikada do sada, možemo čuti mnoštvo zahtijeva za “odlaskom” Milorada Dodika s političke scene, kako ovog dijela BiH, tako i čitave države.

Cirkusantska politika

Slično je danas reagovao i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević, navodeći da “narod u RS ne zaslužuje da ga vodi prepredeni glumac, falš pjevač, i osoba indiferentna na težak život ljudi koji još nisu otišli iz ove zemlje”.

“Još na početku ove krize sam izjavio u medijima da sam siguran da je to još jedna njegova velika predstava i nastavak cirkusantske politike. I bio sam u pravu“, kazao je danas Miličević.

Vezane vijesti

“BiH se mora ponuditi poštena perspektiva za pristupanje u EU”

Ministrica pravde u Vladi Austrije, dr. Alma Zadić, kazala je da budućnost Bosne i Hercegovine leži u Evropskoj…

“Nema testova, sada su svi bolesni”: BiH se suočava sa najvećom COVID krizom

Vidno uznemiren u svom stanu u Sarajevu peti dan zaredom, Armin Redžić nije bio siguran da li su…

“Bosna i Hercegovina nije neutralna, ona je uz sav civilizirani svijet”

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), danas se obratio javnosti nakon sjednice najviše državne institucije, navodeći…
Total
32
Share