Opozicija u Republici Srpskoj se ponaša k’o “rogovi u vreći”

Nenad Nešić (DNS), Mirko Šarović (SDS) i Branislav Borenović (PDP)

Najnovija politička previranja “pogodila” su i opozicionare u entitetu Republika Srpska, pa sve češće možemo vidjeti otvorenu svađu pojedinih političkih predstavnika, nešto čemu se najviše “raduje” upravo vladajući SNSD, zajedno sa svojim političkim partnerima.

Upravo je opis opozicije u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, da se ponaša k’o “rogovi u vreći”, možda i najbolja slika onoga što se dešava na opozicionoj političkoj sceni RS proteklih dana.

Možda su uzrok svega i nedavni izbori u Prijedoru, koji su bili “lakmus papir” za opoziciju, jer su prema njihovim navodima trebali pokazati da, “kako bude u Prijedoru”, biće i 2022. godine. na opštim izborima. A završilo je porazom…

Dodik već sada može proglasiti pobjedu

Nedavno “zamjeranje” Nebojše Vukanovića visokopozicioniranom članu SDS-a i načelniku opštine Sokolac, Milovanu Cicku Bjelici, što se družio sa “visokim zvanicama” SNSD-a, te današnji negativan odgovor koji je Branislav Borenović (PDP) uputio Nenadu Nešiću (DNS) na njegov poziv za sastanak predstavnika opozicije RS, možda i najbolje govori u prilog tvrdnji o stanju opozicije u RS.

Ukoliko se desi da opozicioni blok u ovom dijelu Bosne i Hercegovine “spadne” na SDS i PDP, Milorad Dodik već sada slobodno može proglasiti izbornu pobjedu u entitetu Republika Srpska, skoro godinu dana prije održavanja izbora.

Vezane vijesti

Vlada Fadila Novalića dijeli novac svim nezaposlenim osobama u FBiH

Kako je saopšteno danas iz Kancelarije Vlade FBiH za odnose s javnošću, na prijedlog premijera i njegove zamjenice,…

A kuda za Neum? Pravo, lijevo, pa desno…

Objavivši prije četiri dana informaciju o tome da će “cesta do Neuma biti izgrađena, ali da ‘haos’ kroz…

Hrvatima je BiH domovina, Srbi i Bošnjaci teže separatizmu i unitarizmu

Povodom višednevnih razgovora oko izmjena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sinoć je…
Total
1
Share