Otvoren slučaj policijske službenice koja je pomagala Sulejmanoviću

Smrtovnica Nizame Hećimović @Facebook

Nenad Nešić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, potvrdio je jutros za srbijanske medije da se nakon ubistava u Gradačcu od 11. augusta više policijskih službenika nalazi pod istragom.

Komentarišući jučerašnje navode pojedinih medija, u kojima porodica ubijene Nizame Hećimović tvrdi da su je “ubile institucije”, odnosno da je “samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala”, ministar Nešić je potvrdio da se radi na slučaju policijske službenice osumnjičene za pomaganje ubici.

“Samo je policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala”

Pravosudne službe su zakazale

“U ovom trenutku ne mogu reći više od toga, ali ono što možemo reći jeste da je taj policijski službenik izložen prijetnji od strane građana“, kazao je državni ministar sigurnosti, upućujući tom prilikom apel građanima da prepuste organima reda da rade svoj posao.

Posebno je podcrtao činjenicu da su pravosudne službe zakazale, ali i da će istraga, koja je u toku, otkriti sve ono što se dešavalo.

Podsjetimo, u Gradačcu je 11. augusta 35-godišnji Nermin Sulejmanović uživo u prenosu na Instagramu ubio svoju bivšu suprugu i još dvije osobe, dok je troje ljudi ranio, na kraju izvršivši samoubistvo.

Vezane vijesti

Sankcioni pritisak zapadnih zemalja na Bjelorusiju i Republiku Srpsku

Tokom posjete predstavnicima vlasti u entitetu Republika Srpska (RS) u Bosni i Hercegovini, izvanredni i opunomoćeni ambasador Bjelorusije…

SNSD i HDZ ponovo onemogućili pojeftinjenje goriva u BiH

Dom naroda Parlamenta BiH usvojio je danas Zakon o ukidanju akciza, ali s tom razlikom da bi gorivo…

“Nigdje u Ustavu BiH ne piše da ministri Hrvati moraju biti iz HDZ-a”

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, kazao je danas u saopštenju za medije da HDZ…
Total
0
Share