Papa Franjo: “Željko Komšić je dobra osoba”

Željko Komšić i papa Franjo @vaticannews.va

Papa Franjo primio je jutros u Vatikanu Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), te je sa njim održao sastanak koji je trajao oko 35 minuta.

Sveti Otac je predsjedniku Komšiću po završetku sastanka poklonio prigodnu sliku i nekoliko tomova papskih dokumenata, dok je predsjedavajući Predsjedništva BiH papi Franji poklonio vrijedno izdanje knjige “Bosansko kraljevstvo”, kao i repliku prstena “pečatnjaka” srednjovijekovnih bosanskih vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

“Komšić je dobra osoba”

“On je dobra osoba”, opisao je papa Franjo okupljenim medijima njegovo viđenje Željka Komšića i sastanak koji je imao sa državnikom iz Bosne i Hercegovine.

Posjeta Željka Komšića Vatikanu @vaticannews.va

Sastanak sa vatikanskim sekretarom

Nakon razgovora s Papom, Komšić se sastao i sa monsinjorom Paulom R. Gallagherom, vatikanskim sekretarom za odnose sa drugim državama svijeta.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Sattler ne isključuje reakciju EU, najavljuje “finansijske sankcije” za Dodika

Specijalni izaslanik EU za Bosnu i Hercegovinu (BiH) Johann Sattler ne isključuje mjere EU s obzirom na tenzije…

Na “planeti” Fadila Novalića slavi se rast budžetskih prihoda

Igor Gavran, poznati bosanskohercegovački ekonomski analitičar, komentarisao je nedavni istup premijera Federacije BiH, Fadila Novalića, da vlada na…

Poruka Čoviću: Pola hrvatskog naroda u BiH zapravo već i nema!

Nakon Milorada Dodika, koji je u utorak gostovao na “Hrvatskoj radio-televiziji” (HRT), i to u centralnoj informativnoj emisiji…
Total
1
Share