Papa Franjo: “Željko Komšić je dobra osoba”

Željko Komšić i papa Franjo @vaticannews.va

Papa Franjo primio je jutros u Vatikanu Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), te je sa njim održao sastanak koji je trajao oko 35 minuta.

Sveti Otac je predsjedniku Komšiću po završetku sastanka poklonio prigodnu sliku i nekoliko tomova papskih dokumenata, dok je predsjedavajući Predsjedništva BiH papi Franji poklonio vrijedno izdanje knjige “Bosansko kraljevstvo”, kao i repliku prstena “pečatnjaka” srednjovijekovnih bosanskih vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

“Komšić je dobra osoba”

“On je dobra osoba”, opisao je papa Franjo okupljenim medijima njegovo viđenje Željka Komšića i sastanak koji je imao sa državnikom iz Bosne i Hercegovine.

Posjeta Željka Komšića Vatikanu @vaticannews.va

Sastanak sa vatikanskim sekretarom

Nakon razgovora s Papom, Komšić se sastao i sa monsinjorom Paulom R. Gallagherom, vatikanskim sekretarom za odnose sa drugim državama svijeta.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Dodik: “Ja jednostavno volim jevrejski narod”

Lider bosanskih Srba i član Predsjedništva BiH,  Milorad Dodik, primio je u srijedu nagradu “Prijatelja Ziona” (eng. “Friends…

Predstavnici Vatikana bili zaraženi koronom pred Komšićev dolazak

Kako se “Omikron” varijanta virusa COVID-19 nastavlja brzo širiti u Italiji, vatikanski ured za medije saopštio je da…

FBiH: U škole upisano 3.802 učenika manje, “nedostaje” čak 159 odjeljenja

Poznati bh.  ekonomski analitičar Faruk Hadžić s vremena na vrijeme objavljuje statističke podatke vezano uz privredna kretanja u…
Total
1
Share