Plan o uključivanju RS u “srpski svet” odložen za bolja vremena

Plan “Velike Srbije” @Twitter

Komentari na temu sastanka Vučića i Dodika, koji se u petak dogodio u Beogradu, i danas su aktuelni u medijima, ali i široj bosanskohercegovačkoj javnosti.

Naime, na sastanku je (ne)očekivano glavna tema bila “povratak političara iz entiteta Republika Srpska (RS) u institucije države Bosne i Hercegovine“, jer, kako je to rekao predsjednik Srbije, “sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne treba biti prazan“.

Sve važne odluke se donose u Beogradu

Ne ulazeći u Vučićeve razloge “nagovaranja” Milorada Dodika da se vrati u državne institucije, mnogi zapravo smatraju da je riječ o najobičnijem političkom triku predsjednika Srbije pred aprilske izbore u ovoj državi.

Mehmed Agović, poznati novinar, nezavisni medijski stručnjak i nekadašnji direktor “Javnog RTV servisa BiH” (BHRT), smatra da je Milorad Dodik svojim poslušnim prihvatanjem Vučićeve “sugestije”, da prekine podrivanje ustavnog poretka BiH, potvrdio da se sve važne odluke zapravo donose u Beogradu.

Dodik je samo “izvršilac”

“On je samo njihov izvršilac, a odluke entitetetske Narodne skupštine su samo igrokaz za narod. Plan o uključivanju RS u ‘srpski svet‘ samo je odložen za bolja vremena“, zaključio je Agović u svojoj objavi na Twitteru.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Dok cijene nafte u svijetu padaju, cijene goriva u BiH – rastu

Cijena narudžbi ugovora za sirovu naftu Brent za isporuku u novembru 2022. pala je ispod 88 dolara po…

Zašto se teniski turnir u Banjaluci ne naziva “pravim imenom”?

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), komentarisao je danas za “RTRS” članak objavljen u najtiražnijem bh.…

Komšija pokušao spasiti Elmiru Sefo: “Stijena je bila na njoj, bila je gotova”

Nakon što je zemljotres kasno sinoć pogodio šire područje Hercegovine, vrlo brzo je u medijima objavljena informacija da…
Total
1
Share