Plan o uključivanju RS u “srpski svet” odložen za bolja vremena

Plan “Velike Srbije” @Twitter

Komentari na temu sastanka Vučića i Dodika, koji se u petak dogodio u Beogradu, i danas su aktuelni u medijima, ali i široj bosanskohercegovačkoj javnosti.

Naime, na sastanku je (ne)očekivano glavna tema bila “povratak političara iz entiteta Republika Srpska (RS) u institucije države Bosne i Hercegovine“, jer, kako je to rekao predsjednik Srbije, “sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne treba biti prazan“.

Sve važne odluke se donose u Beogradu

Ne ulazeći u Vučićeve razloge “nagovaranja” Milorada Dodika da se vrati u državne institucije, mnogi zapravo smatraju da je riječ o najobičnijem političkom triku predsjednika Srbije pred aprilske izbore u ovoj državi.

Mehmed Agović, poznati novinar, nezavisni medijski stručnjak i nekadašnji direktor “Javnog RTV servisa BiH” (BHRT), smatra da je Milorad Dodik svojim poslušnim prihvatanjem Vučićeve “sugestije”, da prekine podrivanje ustavnog poretka BiH, potvrdio da se sve važne odluke zapravo donose u Beogradu.

Dodik je samo “izvršilac”

“On je samo njihov izvršilac, a odluke entitetetske Narodne skupštine su samo igrokaz za narod. Plan o uključivanju RS u ‘srpski svet‘ samo je odložen za bolja vremena“, zaključio je Agović u svojoj objavi na Twitteru.

Podaci: Twitter

Komentariši
Vezane vijesti

Dodik će u političkoj penziji ispijati “đedovaču” i pjevati sa Milanovićem

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), odgovorio je danas na prozivke Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, poručujući mu…

Porodica Radovana Karadžića tuži SAD zbog sankcija: “To je nepravda”

Članovi porodice bivšeg političkog lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, koji je osuđen za ratne zločine zbog svoje uloge…

U BiH će biti svega 1,5 miliona stanovnika, od toga 600.000 penzionera

Poznati bh. demograf Aleksandar Čavić iznio je zaista sumorne procjene u pogledu migracija i sve većeg odlaska stanovništva…
Total
0
Share