Plan o uključivanju RS u “srpski svet” odložen za bolja vremena

Plan “Velike Srbije” @Twitter

Komentari na temu sastanka Vučića i Dodika, koji se u petak dogodio u Beogradu, i danas su aktuelni u medijima, ali i široj bosanskohercegovačkoj javnosti.

Naime, na sastanku je (ne)očekivano glavna tema bila “povratak političara iz entiteta Republika Srpska (RS) u institucije države Bosne i Hercegovine“, jer, kako je to rekao predsjednik Srbije, “sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne treba biti prazan“.

Sve važne odluke se donose u Beogradu

Ne ulazeći u Vučićeve razloge “nagovaranja” Milorada Dodika da se vrati u državne institucije, mnogi zapravo smatraju da je riječ o najobičnijem političkom triku predsjednika Srbije pred aprilske izbore u ovoj državi.

Mehmed Agović, poznati novinar, nezavisni medijski stručnjak i nekadašnji direktor “Javnog RTV servisa BiH” (BHRT), smatra da je Milorad Dodik svojim poslušnim prihvatanjem Vučićeve “sugestije”, da prekine podrivanje ustavnog poretka BiH, potvrdio da se sve važne odluke zapravo donose u Beogradu.

Dodik je samo “izvršilac”

“On je samo njihov izvršilac, a odluke entitetetske Narodne skupštine su samo igrokaz za narod. Plan o uključivanju RS u ‘srpski svet‘ samo je odložen za bolja vremena“, zaključio je Agović u svojoj objavi na Twitteru.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

“SDA brani narod, jer razumije njegove potrebe i osjećaje”

U novom obraćanju svojim simpatizerima, predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je u Tešnju, na još jednoj stranačkoj tribini,…

“Protest građana ispred OHR-a SDA je pretvorila u predizborni skup”

Zbog ranije najave o nametanju odluke o izmjeni Izbornog zakona u BiH i Ustava Federacije BiH, od strane…

Čović ne želi BiH približiti Briselu, ali zato voli tamo “skrhati pare”

Prijedlog zakona o spriječavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine (BiH) oboren je danas na sjednici Ustavnopravne…
Total
1
Share