Plenković: “Želimo da Bosna i Hercegovina dobro funkcioniše”

Andrej Plenković u službenoj posjeti BiH @YouTube

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nalazi se danas u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini (BiH), te je u Sarajevu prisustvovao zajedničkoj sjednici delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske.

Po završetku sjednice premijer Hrvatske Andrej Plenković kazao je da Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju dobre bilateralne odnose, kao u političkom, tako i ekonomskom smislu, što je u današnjim razgovorima dvije delegacije i posebno naglašeno.

Separatizam i secesionizam

Neizbježna tema na današnjoj press konferenciji, bila je i aktuelna politička situacija u BiH, sa posebnim osvrtom na nedavne događaje u entitetu Republika Srpska (RS) u vezi s tzv. “vraćanjem nadležnosti“.

Premijer Plenković je tim povodom poručio da Hrvatska ne želi vidjeti nikakve secesionističke tendencije u Bosni i Hercegovini, te da “s velikom pažnjom prati sva zbivanja u susjedstvu”.

Hrvatska ne želi da vidi bilo kakve separatističke i secesionističke tendencije u BiH, želimo da država dobro funkcioniše”, naglasio je Plenković.

Vezane vijesti

Evo zašto Dodik želi smanjiti broj pripadnika Oružanih snaga BiH na pola

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a, izrazio je danas, kako je…

Dodik: “Nećemo tolerisati ovakav muslimanski napad na ustavnu BiH”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, napustio je danas dio sjednice Predsjedništva kojoj je prisustvovala…

“Samo usvojite zaključke o ukidanju VSTV-a, sve ostalo povlačimo”

Pritisci predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda nisu samo usmjereni na predstavnike njegovih “koalicionih”…
Total
8
Share