Plenković: “Želimo da Bosna i Hercegovina dobro funkcioniše”

Andrej Plenković u službenoj posjeti BiH @YouTube

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nalazi se danas u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini (BiH), te je u Sarajevu prisustvovao zajedničkoj sjednici delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske.

Po završetku sjednice premijer Hrvatske Andrej Plenković kazao je da Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju dobre bilateralne odnose, kao u političkom, tako i ekonomskom smislu, što je u današnjim razgovorima dvije delegacije i posebno naglašeno.

Separatizam i secesionizam

Neizbježna tema na današnjoj press konferenciji, bila je i aktuelna politička situacija u BiH, sa posebnim osvrtom na nedavne događaje u entitetu Republika Srpska (RS) u vezi s tzv. “vraćanjem nadležnosti“.

Premijer Plenković je tim povodom poručio da Hrvatska ne želi vidjeti nikakve secesionističke tendencije u Bosni i Hercegovini, te da “s velikom pažnjom prati sva zbivanja u susjedstvu”.

Hrvatska ne želi da vidi bilo kakve separatističke i secesionističke tendencije u BiH, želimo da država dobro funkcioniše”, naglasio je Plenković.

Vezane vijesti

Država Srbija dijeli po 100 KM penzionerima u Drvaru

Sredstvima iz granta susjedne države Srbije u toku je podjela jednokratne novčane pomoći od 100 KM penzionerima sa…

“Nastavlja se koncept etničkog čišćenja Srba iz Livanjskog kantona”

Nikola Špirić, koji trenutno obavlja funkciju predsjedavajućeg Doma naroda (DN) Parlamentarne skupštine (PS) BiH, navodi da je za…

“Ona će biti prva žena član Predsjedništva BiH”

U povodu godišnjice osnivanja “Zajednica žena HDZ-a BiH – Kraljica Katarina Kosača”, danas je u Vitezu održan prigodni…
Total
0
Share