“Podjela vojske, sistema PDV-a i pravosuđa se ne može izvesti bez rata”

Mirko Šarović @YouTube

Nakon obraćanja Milorada Dodika na današnjoj sjednici Narodne skupštine entiteta Republika Srpska (RS) o vraćanju nadležnosti s nivoa BiH na nivo ovog entiteta, najzanimljivija za javnost bila su izlaganja najvećih opozicionih lidera u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Navodeći da on nikada lično nije učestvovao u takvim procedurama, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je kazao da je upravo aktuelna stranka na vlasti ta koja je prenijela sve nadležnosti na nivo države.

“Jednostrane odluke predstavljaju opasnost po RS, jer ona nema snage za ovakav poduhvat, podijeljena i sa vrlo malo prijatelja”, naglasio je Šarović, posebno se osvrnuvši na to kako i na koji način će završiti namjere vladajuće stranke u RS.

“Onaj ko misli da se, između ostalog, podjela vojske, izlazak iz sistema PDV-a i vraćanje pravosuđa mogu izvesti bez rata, grdno se vara“, kazao je predsjednik SDS-a.

“To je vaša borba”

Obraćajući se sa skupštinske govornice direktno članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, poručio mu je da je “put kojim je krenuo opasan za RS, te vas mi ne možemo pratiti”, misleći pri tome na opozicione stranke.

“Pristup koji ste gospodine Dodik izabrali nije dobar. Legitimno je tražiti prava, ali način na koji to vi radite je pogrešan“, zaključio je Šarović.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Mi smo garant normalnog života u Federaciji BiH”

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), boravio je danas u Visokom gdje je posjetio skladište “Robnih…

“Ono što rade u Sarajevu izuzetno je opasno po odnose u BiH”

Nakon što je Ustavni sud BiH danas utvrdio da entitet Republika Srpska (RS) nema ustavnu nadležnost za regulisanje…

“Marinko Čavara je čuvao Federaciju BiH da radi”

Održavši danas sjednicu Predsjedništva stranke, HDZ BiH je ponovo između ostalog osudio američke sankcije predsjedniku Federacije BiH i…
Total
2
Share