“Podjela vojske, sistema PDV-a i pravosuđa se ne može izvesti bez rata”

Mirko Šarović @YouTube

Nakon obraćanja Milorada Dodika na današnjoj sjednici Narodne skupštine entiteta Republika Srpska (RS) o vraćanju nadležnosti s nivoa BiH na nivo ovog entiteta, najzanimljivija za javnost bila su izlaganja najvećih opozicionih lidera u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Navodeći da on nikada lično nije učestvovao u takvim procedurama, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je kazao da je upravo aktuelna stranka na vlasti ta koja je prenijela sve nadležnosti na nivo države.

“Jednostrane odluke predstavljaju opasnost po RS, jer ona nema snage za ovakav poduhvat, podijeljena i sa vrlo malo prijatelja”, naglasio je Šarović, posebno se osvrnuvši na to kako i na koji način će završiti namjere vladajuće stranke u RS.

“Onaj ko misli da se, između ostalog, podjela vojske, izlazak iz sistema PDV-a i vraćanje pravosuđa mogu izvesti bez rata, grdno se vara“, kazao je predsjednik SDS-a.

“To je vaša borba”

Obraćajući se sa skupštinske govornice direktno članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, poručio mu je da je “put kojim je krenuo opasan za RS, te vas mi ne možemo pratiti”, misleći pri tome na opozicione stranke.

“Pristup koji ste gospodine Dodik izabrali nije dobar. Legitimno je tražiti prava, ali način na koji to vi radite je pogrešan“, zaključio je Šarović.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Republika Srpska – crna rupa u Bosni i Hercegovini”

Politički analitičar Velizar Antić smatra da su aktuelne i novonametnute sankcije, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda…

BHRT: Agencija “Srna” manipuliše informacijama, iskrivljeno i netačno tumači vijesti

Iako se potpuno iste ili slične vijesti agencije “Srna” u bh. medijima pojavljuju svako malo, izgleda da je…

“Dodik zaista vjeruje da je Bogom dan da čuva Republiku Srpsku”

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, govorio je sinoć o potezima aktuelne vlasti u…
Total
2
Share