“Podjela vojske, sistema PDV-a i pravosuđa se ne može izvesti bez rata”

Mirko Šarović @YouTube

Nakon obraćanja Milorada Dodika na današnjoj sjednici Narodne skupštine entiteta Republika Srpska (RS) o vraćanju nadležnosti s nivoa BiH na nivo ovog entiteta, najzanimljivija za javnost bila su izlaganja najvećih opozicionih lidera u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Navodeći da on nikada lično nije učestvovao u takvim procedurama, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je kazao da je upravo aktuelna stranka na vlasti ta koja je prenijela sve nadležnosti na nivo države.

“Jednostrane odluke predstavljaju opasnost po RS, jer ona nema snage za ovakav poduhvat, podijeljena i sa vrlo malo prijatelja”, naglasio je Šarović, posebno se osvrnuvši na to kako i na koji način će završiti namjere vladajuće stranke u RS.

“Onaj ko misli da se, između ostalog, podjela vojske, izlazak iz sistema PDV-a i vraćanje pravosuđa mogu izvesti bez rata, grdno se vara“, kazao je predsjednik SDS-a.

“To je vaša borba”

Obraćajući se sa skupštinske govornice direktno članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, poručio mu je da je “put kojim je krenuo opasan za RS, te vas mi ne možemo pratiti”, misleći pri tome na opozicione stranke.

“Pristup koji ste gospodine Dodik izabrali nije dobar. Legitimno je tražiti prava, ali način na koji to vi radite je pogrešan“, zaključio je Šarović.

Video: YouTube

Komentariši
Vezane vijesti

Milorad Dodik joj je prvo bio Bog, a sada je vizionar

Posebno naglašavajući činjenicu da je posebno važna saradnja sa Srbijom i Hrvatskom i njihovim predsjednicima s ciljem očuvanja…

SDA se želi dočepati vlasti sa Čovićem i Dodikom, sve drugo je šuplja priča

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i prošlogodišnji kandidat na Opštim izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine  iz…

Lijepe vijesti o zdravstvenom stanju sina Danisa Tanovića

Nakon što je njegov sin teško povrijeđen u prošli petak, kada ga je na njega u Sarajevu naletio…
Total
0
Share