Političari iz Sarajeva “samo hodaju po svijetu i kukaju”

Željka Cvijanović u posjeti Mađarskoj @YouTube

Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) oštro je danas napala kolegu u državnom vrhu Denisa Bećirovića zbog njegovog zalaganja za veći angažman Zapada u BiH.

Nakon što su članovi Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić, ove sedmice zajedno otputovali u svoju prvu zajednčku posjetu inostranstvu, odnosno u Washington, vrlo brzo se moglo shvatiti da je prekinut kratkotrajni period bez verbalnih sukoba vodećih ljudi države, a koje je nastupilo nakon Opštih izbora u oktobru prošle godine.

Tako je u jednom od jučerašnjih sapštenja iz Bećirovićevog ureda navedeno kako je on tokom odvojenog susreta sa kongresmenom iz Ohija, Michaelom Turnerom, zaključio da sankcije pojedinim političarima u BiH nisu najsretnije rješenje, ali da su nužne u slučajevima kada pojedinci poput Milorada Dodika ugrožavaju temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Još jedan dokaz”

Očito je da su izjave Denisa Bećirovića “naljutile” Željku Cvijanović koja je za “Srnu” izjavila kako je to još jedan dokaz da entitet RS ne može graditi nikakvo partnerstvo sa političarima iz Sarajeva jer oni “samo hodaju po svijetu i kukaju“.

“Čast pojedincima koji nastoje napraviti neki bolji ambijent”, zaključila je Cvijanović.

Vezane vijesti

“Dodik je veći bh. fanatik i patriota čak i od Bakira Izetbegovića”

Poslanik u Narodnoj skupštini entiteta Republika Srpska (NSRS), Nebojša Vukanović, komentarisao je na svom blogu jučerašnji sastanak člana…

“Zadovoljstvo mi je što predstavljam Bosnu i Hercegovinu”

U obraćanju na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih u azerbejdžanskom Bakuu, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović…

Dodik: “Ono što OHR radi godinama, sada radi i Ustavni sud BiH”

Nakon što je Ustavni sud BiH, na posljednjoj sjednici poništio niz zaključaka koji se tiču vraćanja nadležnosti sa…
Total
1
Share