“Političko Sarajevo” bi neke narode slalo u “vagone”

Željeznički vagon @pixabay.com

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH “najsnažnije osuđuje i odbacuje” današanje neistine iznesene u pismu Stranke demokratske akcije (SDA) upućenog međunarodnim predstavnicima.

U saopštenju za javnost iz HNS-a BiH navode da “umjesto da zagovaraju stabilnost i traže rješenja u Bosni i Hercegovini, SDA i njihov predsjednik Bakir Izetbegović sve više zatežu odnose između konstitutivnih naroda u BiH“.

Stranka opasnih namjera

“‘Prebrojavaju se‘, a neke bi slali u ‘vagone’, što u zadnje vrijeme javno zagovara političko Sarajevo“, poručuju iz HNS-a BiH, dodajući da je navedeno pismo puno apsolutnih neistina i ličnih političkih stavova o stanju u Bosni i Hercegovini.

SDA kroz svoje opasne namjere želi srušiti Daytonski mirovni sporazum koji je stvorio neophodne preduslove mira i osnovu za multinacionalnu državu tri ravnopravna konstitutivna naroda“, navodi se između ostalog u jednom od zaključaka današnjeg saopštenja iz HNS-a BiH.

Komentariši
Vezane vijesti

U noćnim satima: Potpuna obustava saobraćaja na M-17 između Mostara i Čapljine

Iz ministarstva saobraćaja i komunikacija Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) navode kako će u nadolazećem periodu doći do…

Dodik: “Nikada nećemo dozvoliti Bošnjacima da BiH bude nacionalna država”

Gostujući večeras u programu “RTRS”-a član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda naglasio je da je tokom vladavine…

Posmatrači iz Bosne i Hercegovine prate ruske referendume u Ukrajini

Predstavnici sedam država prate proces glasanja na referendumskim mjestima na Krimu o pitanju pripajanja regiona Donbasa i Sjeverne…
Total
0
Share